ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
ΣΤΗΡΙΞΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Σάββατο, 9 Οκτωβρίου 2010

Καταργείται το Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών

ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΑΔΙΑΘΕΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΤΩΝ 135 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ €

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ κ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΦΩΤΗ ΚΟΥΒΕΛΗ ΚΑΙ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

            Αναπάντητα παρέμειναν τα ερωτήματα των βουλευτών της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Νίκου Τσούκαλη και Φώτη Κουβέλη, σχετικά με την αξιοποίηση των πόρων του Ειδικού Ταμείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών (Ε.Τ.Α.Ε.Α)  και αφετέρου, γύρω από την ίδια τη συνέχιση της λειτουργίας του εξαιτίας της πολύμηνης αδρανοποίησης του την περίοδο που ακολούθησε τις εκλογές. Το εν λόγω Ταμείο, ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2007 με σκοπό τη χρηματοδότηση προγραμμάτων αποκατάστασης ζημιών και ενίσχυσης πληγέντων από θεομηνίες, πυρκαγιές, σεισμούς, πλημμύρες και άλλες φυσικές καταστροφές.
            Απαντώντας στην ερώτηση που κατέθεσαν οι δύο βουλευτές, ο υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου χωρίς να αναφέρεται σε συγκεκριμένα ποσά αναφέρει αορίστως ότι «…μέχρι σήμερα, το νέο Δ Σ του Ε.Τ.Α.Ε.Α. έχει εγκρίνει νέες χρηματοδοτήσεις για δωρεάν κρατική αρωγή σε επισκευές ή ανακατασκευές πυρόπληκτων κτιρίων καθώς και νέες χρηματοδοτήσεις έργων αποκατάστασης και υποδομής στις πυρόπληκτες περιοχές των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου».

            Στην ίδια απάντηση ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρει ότι «…η λειτουργία του Ε.Τ.Α.Ε.Α λόγω συγχώνευσης των  φορέων του δημοσίου, σταματάει  στο τέλος του 2010. Μετά δε την κατάργηση του Ταμείου την 1.01.2011, οι αδιάθετοι πόροι του θα χρησιμοποιηθούν  για την υλοποίηση των σκοπών που έχουν θέσει οι δωρητές των χρημάτων».
            Σε δηλώσεις του ο κ. Τσούκαλης ανέφερε πως «με την απάντησή του ο κ. υπουργός δεν αναφέρετε στο ποιος φορέας θα αναλάβει τη διαχείριση των 135 εκατομμυρίων που είναι αδιάθετα, με ορατό τον κίνδυνο να χρησιμοποιηθούν για άλλους σκοπούς. Είναι τραγικό οι πυρόπληκτοι και σεισμόπληκτοι να περιμένουν ακόμη την κρατική αρωγή την ώρα που υπάρχουν διαθέσιμα χρήματα για την επούλωση των πληγών που δημιούργησαν οι καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 και ο σεισμός του 2008 στην Ηλεία και την Αχαΐα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου