ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
ΣΤΗΡΙΞΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΧΑΪΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

27-9-2011


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΔΗΜ.ΑΡ. ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Δ.ΕΛΛΑΔΑΣ

κ. Α. ΚΑΤΣΙΦΑΡΑ



Πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, η προγραμματισμένη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Δ.Ελλάδας κ. Α. Κατσιφάρα αντιπροσωπείας της ΔΗΜ.ΑΡ. Παρόντες ήσαν ο βουλευτής κ. Νίκος Τσούκαλης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος και μέλος της Ε.Γραμματείας Χρήστος Σταυρόπουλος καθώς και τα μέλη της γραμματείας της Ν.Ε. Νίκος Χριστοδουλόπουλος και Αλεξάνδρα Γκοριτσοπούλου.


Κατά την συνάντηση με τον Περιφερειάρχη κ. Α. Κατσιφάρα, τα μέλη της αντιπροσωπείας ζήτησαν και έλαβαν τις απόψεις της Περιφέρειας σχετικά με το κρίσιμο θέμα για τη ΔΗΜ.ΑΡ., υλοποίησης του ΕΣΠΑ αλλά και επί των θεσμικών θεμάτων του Καλλικράτη. Μετ' επιτάσεως έθεσαν τα θέματα σχετικά με το συνολικό σχεδιασμό διαχείρισης στερεών αποβλήτων και ειδικότερα του εργοστασίου επεξεργασίας αλλά και την πρόσφατη κατανομή των πόρων του Προγράμματος Αστικών Αναπλάσεων.

Ο κ.Κατσιφάρας περιέγραψε με μελανά χρώματα την πορεία απορρόφησης των πόρων του ΕΣΠΑ(κυρίως των Τομεακών που ο ίδιος παρέλαβε). Ενημέρωσε εκτενώς την αντιπροσωπεία για τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την Ευρωπαϊκή Τεχνική Επιτροπή με επικεφαλής τον κ. Χανς, τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν άμεσα προκειμένου να επιτευχθεί το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα για την Περιφέρεια.


Στο θέμα της διαχείρισης στερεών αποβλήτων, η αντιπροσωπεία της ΔΗΜ.ΑΡ., έθεσε τις σοβαρότατες επιφυλάξεις της κυρίως για τη μέθοδο κατασκευής του εργοστασίου επεξεργασίας αλλά και με τις μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στους άλλους δύο νομούς της περιφέρειας, κυρίως στην Ηλεία.


Τέλος, η αντιπροσωπεία επανέλαβε τις ενστάσεις της για τον τρόπο κατανομής των κονδυλίων για τις Αστικές Αναπλάσεις, πλην όμως, ο κ. Κατσιφάρας διαβεβαίωσε ότι αυτές είναι ενδεικτικές και η απορρόφηση τους θα γίνει βάσει ωρίμων μελετών, οι οποίες δυστυχώς, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν.


Γραφείο Τύπου ΔΗΜ.ΑΡ.ΑΧΑΪΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου