ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
ΣΤΗΡΙΞΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΧΑΪΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

27-9-2011


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΔΗΜ.ΑΡ. ΜΕ ΤΟΝ Γ.Γ. ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ κ.Τ.ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ


Σε ιδιαίτερα παραγωγικό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 26-9, η συνάντηση αντιπροσωπείας της ΔΗΜ.ΑΡ.Αχαϊας με τον Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δ. Ελλάδας και Ιονίου. Η αντιπροσωπεία- αποτελούμενη από τον βουλευτή Αχαϊας της ΔΗΜ.ΑΡ. κ. Νίκο Τσούκαλη, τον Περιφερειακό Σύμβουλο και μέλος της Ε.Γ. Χρήστο Σταυρόπουλο και τα μέλη της γραμματείας της Ν.Ε. Νίκο Χριστοδουλόπουλο και Αλεξάνδρα Γκοριτσοπούλου, ενημερώθηκαν διεξοδικά για την πορεία υλοποίησης του Καλλικράτη αλλά και της αξιολόγησης των περισσοτέρων από οκτώ χιλιάδων επενδυτικών φακέλων που έχουν υποβληθεί στην Περιφέρεια από το 2004 ως σήμερα. Την κατάσταση που επικρατεί στις υπηρεσίες και τέλος για το μεγάλο θέμα που έχει αναδείξει επανειλλημένα η ΔΗΜ.ΑΡ., και σχετίζεται με τις επιδοτήσεις του Αναπτυξιακού Νόμου.

Ο κ. Αποστολόπουλος, επιβεβαίωσε τα μεγάλα θεσμικά κενά του Καλλικράτη, τις δυσλειτουργίες στις διοικητικές υπηρεσίες σε κρίσιμους τομείς (Διεύθυνση Υδάτων). Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην τεράστια ως εγκληματική καθυστέρηση στην αξιολόγηση των χιλιάδων επενδυτικών σχεδίων που είχαν υποβληθεί για χρηματοδότηση από τους επενδυτικούς νόμους. Χαρακτηριστικά όπως ανέφερε, έχουν μπλοκάρει από τις υπηρεσίες του Υπουργείου όπου έχουν σταλεί από εξαμήνου, σχέδια συνολικού ποσού 2δις ευρώ για την Περιφέρεια Δ.Ελλάδας και 8,5δις ευρώ για το σύνολο της χώρας.

Τέλος, στο θέμα των διπλών επιδοτήσεων, παρουσίασε έγγραφα που αποδεικνύουν, όπως ισχυρίστηκε, τις νόμιμες ενέργειες της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας αλλά και του ίδίου. Πάντως, διατύπωσε την απορία του, πώς ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η πειθαρχική διαδικασία, δεν έχουν εκδοθεί πορίσματα από τον έλεγχο των φακέλων και δεν έχει γίνει καταλογισμός στους υπεύθυνους υπαλλήλους.


Η αντιπροσωπεία της ΔΗΜ.ΑΡ., καθώς και ο βουλευτής, δήλωσαν ότι επιβεβαιώνονται συνεχώς οι ενστάσεις τους για τα μεγάλα θεσμικά κενά του Καλλικράτη, καθώς και το μεγάλο πρόβλημα αδιαφάνειας που επικρατεί στο δημόσιο τομέα, αναλαμβάνοντας τη δέσμευση να ασκήσουν όλες τις πολιτικές και κοινοβουλευτικές δυνατότητες τους για τη βελτίωση του γενικότερου περιβάλλοντος.


Γραφείο Τύπου ΔΗΜ.ΑΡ.ΑΧΑΪΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου