ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
ΣΤΗΡΙΞΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΧΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΩΝ 223 ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ


ΘΕΜΑ :
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20-9-2011
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΧΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΩΝ 223 ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Η Δημοκρατικη Αριστερά Πάτρας χαιρετίζει την θετική πρωτοβουλία 223 μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Πατρών που κάνουν έκκληση για ένα ανοικτό Πανεπιστήμιο. Συμμεριζόμαστε απολύτως την εκτίμηση ότι «Το κλειστό Πανεπιστήμιο ΔΕΝ είναι το Πανεπιστήμιο της γνώσης, της εκπαίδευσης, της έρευνας και της ελεύθερης διακίνησης ιδεών. Οι καταλήψεις δεν είναι λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο.»
    
Υπενθυμίζουμε ότι η Δημοκρατική Αριστερά αν και συμφώνησε με επιμέρους άρθρα του Νομού που επιχειρεί να διορθώσει κάποιες από τις χρόνιες παθογένειες του δημόσιου πανεπιστημίου καταψήφισε το Νομοσχέδιο κυρίως λογω της υιοθέτησης ενός ολιγαρχικού μοντέλου διοίκησης και διαχείρισης των πανεπιστημίων και άλλων σοβαρών του προβλημάτων (πχ ερευνά κλπ).
     Θεωρούμε ωστόσο και εμείς ότι ο νέος νόμος θα κριθεί στην πράξη και τα Πανεπιστήμια πρέπει να λειτουργούν κανονικά σε όλα τα επίπεδα ώστε μέσα από την εφαρμογή του, να αναδείξουμε τις αρνητικές επιπτώσεις, όπου υπάρχουν, και την ανάγκη αντικατάστασης των σχετικών σημείων του νόμου από τις προτάσεις της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, με στόχο τη βελτίωση του Δημόσιου Πανεπιστημίου.
Σε αυτή τη προσπάθεια για ανοιχτό Πανεπιστήμιο πρέπει να συνεισφέρουμε όλοι μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου