ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
ΣΤΗΡΙΞΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 3-3-11 ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΠΑΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 3-3-2011 

Το Συνέδριο της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ θα γίνει 31 Μαρτίου, 1,2,3Απριλίου 2011 στην Αθήνα. Αίθουσα ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ (Κεραμεικού 58, Μεταξουργείο)

Η συνελευση της Οργανωσης Πατρας θα γινει την Τριτη 15-3-11 ωρα 7.30μμ στο ΜΕΓΑΡΟ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ.

Οι ψηφοφοριες για την εκλογη αντιπροσωπων θα γινουν στα γραφεια της Οργανωσης Πατρας της Δημοκρατικης Αριστερας (ΚΑΝΑΚΑΡΗ 143 & ΓΕΡΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, 3ος ΟΡΟΦΟΣ, ΠΑΤΡΑ)  την Παρασκευη 18-3-11 και το Σαββατο 19-3-11 σε ωρες που θα ανακοινωθουν εγκαιρως.

Τα θέματα που θα απασχολήσουν το Συνέδριο είναι:
α)   Θέσεις της Π.Π.Ε. – Πολιτική Απόφαση
β)   Καταστατικό
γ)   Εκλογή της ηγεσίας του Κόμματος και Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου

ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΥΛΙΚΑ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ στην ιστοσελιδα της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ www.dimokratikiaristera.gr


Θέλουμε την ανοιχτή δημόσια συζήτηση για τις θέσεις μας , ζητάμε τον δημόσιο έλεγχο και την κριτική από όλους τους πολίτες ,είτε θέλουν να είναι μέλη του κόμματος είτε όχι.  Θέλουμε το συνέδριό μας να είναι μια ανοιχτή διαβούλευση με την κοινωνία και όχι μια αυστηρά εσωτερική υπόθεση των μελών και στελεχών του κόμματος.   
Οι Οργανωσεις της Δημοκρατικης Αριστερας θα κανουν δημοσιες συνελευσεις με ανοικτη συζητηση  και θα πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα για να εξασφαλιστεί στη συζήτηση και στις ψηφοφορίες η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των μελών της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ. Οι προτάσεις που διατυπώνονται στη διάρκεια της συζήτησης εφόσον ζητηθεί μπαίνουν σε ψηφοφορία στη συνέλευση μαζι με τα τα προσυνεδριακά κείμενα. Σκοπός των ψηφοφοριών είναι να επηρεάσουν την τελική διαμόρφωση των  κειμένων.
Δικαίωμα συμμετοχής στις ψηφοφορίες για τα κείμενα και την εκλογή αντιπροσώπων έχουν όλα τα μέλη του κόμματος που περιλαμβάνονται στις οργανωτικές καταστάσεις. Μέλη του κόμματος μπορούν να εγγράφονται μέχρι και την ημέρα της προσυνεδριακής συνέλευσης.  Καθε μέλος του κόμματος μπορεί να συμμετάσχει στη συζήτηση, να βάλει υποψηφιότητα για αντιπρόσωπος και να ψηφίσει για τα κείμενα και τους αντιπροσώπους.
Στο Συνέδριο, μετέχουν αυτοδίκαια, με πλήρη δικαιώματα, οι βουλευτές του κόμματος, οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι – μέλη του κόμματος , οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων –μέλη του κόμματος - και τα εκλεγμένα μέλη του κόμματος στις διοικήσεις τριτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργάνων. Οσοι/ες ανήκουν στη κατηγορία έρχονται στο Συνέδριο ως «υπεράριθμοι» από τις Οργανώσεις τους, μαζί με τους αντιπροσώπους που εκλέγονται με βάση το μέτρο αντιπροσώπευσης. Το ιδιο ισχυει για τους νεους της Δημοκρατικης Αριστερας (όσα μέλη είναι κάτω των 30 ετών) προκειμενου να δοθει σε ολους τους νεους η δυνατοτητα να συμμετεχουν ισοτιμα στο συνεδριο.

Το μέτρο αντιπροσώπευσης είναι 1 αντιπρόσωπος για κάθε 5 εγγεγραμμένα μέλη.  Η εκλογή των αντιπροσώπων γίνεται από ενιαίο ψηφοδέλτιο στο οποιο  κάθε μέλος της ΔΗΜ.ΑΡ.  έχει τη δυνατότητα να βάλει σταυρούς μέχρι το 40% του αριθμού των αντιπροσώπων που αντιστοιχούν στο συγκεκριμένο σώμα με βάση το μέτρο αντιπροσώπευσης 1 προς 5. Στις ψηφοφορίες ισχύει ποσόστωση γυναικών, που προκύπτει από τον αριθμό των εγγεγραμμένων γυναικών σε κάθε Οργάνωση. Σε κάθε οργάνωση εκλέγεται Εφορευτική Επιτροπή, η οποία τηρεί τη διαδικασία εκλογής των αντιπροσώπων, συμπληρώνει και υπογράφει τα σχετικά πρακτικά.

Ο δημόσιος διάλογος θα έχει τη μορφή δημοσίευσης κειμένων στο διαδίκτυο, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος. Κάθε μέλος ή φίλη/ος της ΔΗΜ.ΑΡ. έχει το δικαίωμα δημοσίευσης δυο κειμένων στο διαδίκτυο μέχρι 1000 λέξεις. Στον διάλογο, δεν θα υπάρχει η δυνατότητα σχολίων από τους αναγνώστες.
Είναι αυτονόητο, ότι κείμενα με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, προσωπικές επιθέσεις ή υβριστικό περιεχόμενο, δεν θα δημοσιεύονται.
Τα κείμενα πρέπει να είναι σε ηλεκτρονική μορφή και να αποστέλλονται στην Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου, που έχει συστήσει προς τούτο ειδική «επιτροπή διαλόγου», αποτελούμενη από
Τους σ. Αντωνίου Γιάννη, Επιτροπάκη Κατερίνα, Κανελλοπούλου Γωγώ, Κουρουζίδη Σάκη,ΚουτσοπίνηΠαναγιώτη
Τα κείμενα θα δημοσιεύονται κατά σειρά παραλαβής, η δε παραλαβή των κειμένων θα σταματήσει την Παρασκευή 25 Μαρτίου. Τα κείμενα πρέπει να είναι ενυπόγραφα, με διεύθυνση, τηλέφωνο,  email και ένδειξη εάν επιθυμεί ή όχι ο συγγραφέας να δημοσιευτεί το όνομά του, ή με αρχικά.
Τα κείμενα πρέπει να αποστέλλονται με την ένδειξη «Προς Επιτροπή Διαλόγου»  στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dialogos@dimokratikiaristera.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου