ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
ΣΤΗΡΙΞΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

ΤΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΠΟΥ Η ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΑΣΕ ΠΑΤΟ; TOY TAKH ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παρότι παράγει 5,7% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (4η μεγαλύτερη συμμετοχή), είναι προτελευταία (12η) στην κατάταξη των Περιφερειών της χώρας για το κατά κεφαλή προϊόν. Και οι τρεις νομοί της Περιφέρειας υστερούν έναντι του εθνικού μέσου όρου. Επιπλέον στους κατοίκους της αντιστοιχεί το 53% του μέσου κατά κεφαλή προϊόντος της ΕΕ με αποτέλεσμα να βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης όλων των Περιφερειών. (Από την ιστοσελιδα του ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ EUROPE DIRECT–ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ http://www.europedirect.gr/patra/). Και αυτό παρα το γεγονος ότι μεγάλα χρηματικά ποσά δόθηκαν στην περιφέρεια στα πλαίσια των προηγούμενων αναπτυξιακών περιόδων (Β΄ και Γ΄ Κ.Π.Σ., ευρωπαϊκές δράσεις και πρωτοβουλίες κ.λ.π.).
Αυτό θεωρω ότι είναι το κεντρικο ερώτημα που πρεπει να απαντησουν ολοι οι συνδυασμοι. Γιατί πιασαμε πατο; Aπαντηση κρισιμη  όχι μονο γιατι στο έγκλημα αυτό πρεπει να υπάρξει και η αντίστοιχη πολιτικη τιμωρία (γιατί είναι προφανές ότι η αποτυχία αυτή δεν είναι φυσικό φαινόμενο, μιας και είναι προφανές ότι τα κόμματα εξουσίας έχουν ολόκληρη την ευθύνη για αυτην) αλλα κυρίως γιατί είναι εξίσου προφανές ότι ετοιμαζόμαστε να κάνουμε τα ίδια ακριβώς λάθη στην διαχείριση του αρκετά μικρότερου ΕΣΠΑ. Η δική μας απάντηση είναι σαφής:
      Γιατί δεν υπάρχει Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ΔΕΝ διαθέτει Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης, δεν διαθέτει Χωροταξικό Σχεδιασμό. Γιατί δεν υπήρξε και συνεχίζει να μην υπάρχει περιφερειακή αναπτυξιακή πολιτική με αποτέλεσμα να συγκεντρώνονται τα αναπτυξιακά και χρηματοδοτικά προγράμματα κυρίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
      Γιατί η διαχείριση των ΚΠΣ για μικροκομματικούς λόγους έγινε από τους κρατικούς φορείς μακριά από την αυτοδιοίκηση και τους κοινωνικούς φορείς με μια υποβαθμισμενη Δημοσια Διοικηση
      Γιατί η Πολιτικη εκπροσωπηση της Περιφερεας στηριξαν πιστα και υπακουα τους κομματικους φορεις τους και τις αντιστοιχες Κυβερνησεις χωρις να διεκδικησουν, χωρις να ενωσουν τους πολιτες.Δεν ανεπτυξαν περιφερειακη συνειδηση αλλα χαιδεψαν τα αυτια της εκλογικης τους περιφερειας. Γιατι προωθησαν ετσι τον κατακερματισμό και ανταγωνισμό των φορέων του Δημοκρατικού Προγραμματισμού λόγω της μετατροπής τους σε φορείς αναπαραγωγής κομματικών επιδιώξεων και προσωπικών επιβεβαιώσεων.

Θα ψηφισεις λοιπον τα ιδια προσωπα και τις ιδιες πολιτικες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου