ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
ΣΤΗΡΙΞΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου 2010

ΕΡΩΤΗΣΗ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ: Απλήρωτοι εδώ και δύο χρόνια χιλιάδες ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί των Δημόσιων ΙΕΚ

          Το θέμα των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών  των Δημοσίων ΙΕΚ που παραμένουν απλήρωτοι δύο χρόνια, φέρνει στη βουλή ο βουλευτής Αχαΐας της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Νίκος Τσούκαλης.                                                                         Στην ερώτησή του ο βουλευτής αναφέρει ότι παραμένουν απλήρωτοι από το 2008 χιλιάδες ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί των δημόσιων ΙΕΚ της χώρας, οι οποίοι εκφράζουν την αγανάκτησή τους για τις υπερβολικές καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων τους.                        
    Οι καθυστερήσεις στις πληρωμές έχουν ξεπεράσει κάθε όριο αντοχής, προκαλώντας τη δυσφορία των εκπαιδευτικών, οι οποίοι δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ από τα δεδουλευμένα της τελευταίας διετίας. Σε μερικά μάλιστα ΙΕΚ η καθυστέρηση φτάνει και τα 2,5 χρόνια.                                                                                                                 Ο κ. Τσούκαλης ερωτά την Υπουργό Παιδείας, Διά βίου μάθησης και Θρησκευμάτων  σε τι οφείλονται οι τεράστιες καθυστερήσεις στην πληρωμή των οφειλομένων στους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς των δημοσίων ΙΕΚ, τι σκοπεύει να πράξει για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων,  και ποιο ακριβώς είναι το σχέδιο του Υπουργείου για το μέλλον των δημοσίων ΙΕΚ.
Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
            «Απλήρωτοι παραμένουν από το 2008 χιλιάδες ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί των δημόσιων ΙΕΚ της χώρας, οι οποίοι εκφράζουν την αγανάκτησή τους για τις υπερβολικές καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων τους.
            Οι καθυστερήσεις στις πληρωμές έχουν ξεπεράσει κάθε όριο αντοχής, προκαλώντας τη δυσφορία των εκπαιδευτικών, οι οποίοι δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ από τα δεδουλευμένα της τελευταίας διετίας. Σε μερικά μάλιστα ΙΕΚ η καθυστέρηση φτάνει και τα 2,5 χρόνια.
            Παρά το γεγονός ότι είναι απλήρωτοι, οι καθηγητές προσφέρουν κανονικά τις υπηρεσίες τους δίνοντας  διέξοδο στην κατάρτιση των νέων. Να σημειωθεί ότι για πολλούς από τους εργαζόμενους, μεταξύ αυτών και οικογενειαρχών, στις δομές των δημόσιων ΙΕΚ τυχαίνει να αποτελεί κύρια και αποκλειστική απασχόληση, με αποτέλεσμα να οδηγούνται οι ίδιοι και τα μέλη των οικογενειών τους σε δεινή οικονομική, κοινωνική και ψυχολογική κατάσταση.
·        Επειδή η διαιώνιση της κατάστασης των απλήρωτων εκπαιδευτικών υποδηλώνει τη σημασία που αποδίδετε σ’ ένα δημόσιο αγαθό που η πολιτεία θέσπισε με τον θεσμό της δημόσιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

·        Επειδή η αντοχή των εργαζομένων έχει εξαντληθεί,
Ερωτάται η κ. Υπουργός
1.      Σε τι οφείλονται οι τεράστιες καθυστερήσεις στην πληρωμή των οφειλομένων στους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς των δημοσίων ΙΕΚ;
2.      Τι σκοπεύετε να πράξετε για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και πότε προβλέπετε ότι θα καταβληθούν;
3.      Ποιο ακριβώς είναι το σχέδιό σας για το μέλλον των δημοσίων ΙΕΚ και τι θα κάνετε για την αποτροπή της υποβάθμισής τους»;
Ο ερωτών βουλευτής
Νίκος Τσούκαλης

        


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου