ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
ΣΤΗΡΙΞΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012

Ν. Τσουκαλης: Αναφορά στη βουλή για τα κρούσματα λαθροϋλοτομίας στη Στροφυλιά


Αναφορά στη βουλή για τα κρούσματα λαθροϋλοτομίας στη Στροφυλιά

 
ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΤΗΣ ΣΤΡΟΦΥΛΙΑΣ

            Αναφορά για το θέμα της λαθροϋλοτομίας στο δάσος της Στροφυλιάς, προς το υπουργείο Περιβάλλοντος, κατέθεσε ο βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης, με αφορμή την επιστολή της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας στην οποία επισημαίνεται η ανάγκη φύλαξης του δάσους τα απογεύματα και τα Σαββατοκύριακα. 
Το πρόβλημα της λαθροϋλοτομίας έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις την περίοδο της ξύλευσης, όπου το Δασαρχείο Πατρών δίνει (και επισήμως) την άδεια για την κάλυψη οικιακών αναγκών σε κατοίκους της περιοχής. Αντ’ αυτού όμως έχουμε απόληψη τεραστίων ποσοτήτων ξυλείας η οποία πολλές φορές καταλήγει στο εμπόριο, αντί να καλύψει οικιακές ανάγκες.
            Η έλλειψη φύλαξης τα Σαββατοκύριακα τις αργίες αλλά και τις απογευματινές ώρες απ’ τους δασοφύλακες του Δασαρχείου Πατρών, έχουν αποθρασύνει τους λαθροϋλοτόμους, οι οποίοι δεν περιορίζονται στην κοπή ξερών ή πεσμένων δέντρων, αλλά κόβουν καθημερινά χλωρά δέντρα πεύκων, κουκουναριών και βελανιδιών.
            Εν τω μεταξύ αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για την Τρίτη 7-2-2012, σύσκεψη που είχε προκαλέσει ο Γ.Γ της αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Τάσος Αποστολόπουλος με θέμα τη λαθροϋλοτομία, λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών στην περιοχή.
            Σε δηλώσεις του ο κ. Τσούκαλης επεσήμανε την ανάγκη ουσιαστικής φύλαξης του δάσους όλες τις ημέρες της εβδομάδας, προκειμένου να αποτραπούν τόσο η λαθροϋλοτομία όσο και το παράνομο κυνήγι στους υγροτόπους του Προκόπου και του Κοτυχίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου