ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
ΣΤΗΡΙΞΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Συνάντηση ΔΗΜ.ΑΡ. ΑΧΑΪΑΣ με τον Δήμαρχο Πατρών κ. Γ.Δημαρά.


Σε συνέχεια των προγραμματισμένων συναντήσεων της ΔΗΜ.ΑΡ. Αχαϊας με φορείς και οργανισμούς του δήμου και της περιφέρειας, πραγματοποιήθηκε σήμερα 9-1-12 στη δημαρχεία, η συνάντηση του βουλευτή Αχαϊας κ.Ν.Τσούκαλη και των μελών της νομαρχειακής γραμματείας κ. Α.Γκοριτσοπούλου, υπεύθυνης επικοινωνίας και Ν. Χριστοδουλόπουλου υπεύθυνου οργάνωσης, με τον δήμαρχο Πατρών κ. Γ.Δημαρά.
Ο δήμαρχος ενημέρωσε λεπτομερέστατα την αντιπροσωπεία της ΔΗΜ.ΑΡ. επί των εξελίξεων στη λειτουργία της Ξερόλακκας  καθώς και επί των ενεργειών της δημοτικής αρχής για την απελευθέρωση και χρήση του θαλασσίου μετώπου της πόλης. Επεσήμανε ωστόσο για άλλη μια φορά, τα καλλικρατικά κενά στα οποία προσκόπτουν όλες σχεδόν οι δημοτικές ενέργειες τόσο σε επίπεδο υπηρεσιών όσο και σε επίπεδο εύρυθμης εκτέλεσης του προγράμματος της δημοτικής αρχής.
Στη συνέχεια ο βουλευτής Ν.Τσούκαλης, παρέδωσε στον δήμαρχο κείμενο προτάσεων και δράσεων χαμηλού κόστους που επεξεργάστηκε η επιτροπή Περιβάλλοντος της ΔΗΜ.ΑΡ. Αχαϊας στην προσπάθεια να συμβάλλει θετικά στην αντιμετώπιση περιβαλλοντικών προβλημάτων του δήμου.  Οι προτάσεις-κατευθύνσεις, καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα ενεργειών και δράσεων χαμηλού κόστους,  με δυνατότητα άμεσης εφαρμογής τους ή και  εμπλουτισμένες  με μεγαλύτερη εξειδίκευση από τις υπηρεσίες του δήμου. Δίνεται ακόμα η δυνατότητα της ενεργούς εμπλοκής των πολιτών μέσα από την διαρκή ενημέρωσή τους αλλά και με την συμβολή τους στη συγκέντρωση πολύτιμων στοιχείων σημειακής καταγραφής περιβαλλοντικών θεμάτων.
Μεταξύ άλλων προτείνονται από την ΔΗΜ.ΑΡ. η αξιοποίηση των καινοτόμων εφαρμογών που προσφέρει η τεχνολογία για την καταγραφή και την οργάνωση βάσης δεδομένων των επί μέρους προβλημάτων της πόλης. Η συνεργασία του δήμου με όλες τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για την υποχρεωτική καταχώρηση εγκατάστασης κεραιών στον πολεοδομικό ιστό της Πάτρας και η αξιοποίηση των τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών για την συστηματική μέτρηση βασικών παραμέτρων ρύπανσης της πόλης. Ακόμα προτείνει, την επέκταση και εφαρμογή ανακύκλωσης σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, την ανάδειξη του οφέλους  στην διάδοση της εφαρμογής της οικιακής κομποστοποίησης και σε συνεργασία με το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας την προβολή και προώθηση της ανάδειξης του οφέλους εφαρμογής της πολιτικής των «πράσινων ταρατσών».
Σημαντικότατο τομέα για την προστασία του περιβάλλοντος αποτελούν για την Δημοκρατική Αριστερά η διαχείρηση του περισσεύματος των μη ληγμένων οικιακών φαρμάκων, των ληγμένων καθώς και των ιατρικών αποβλήτων.
Η ΔΗΜ.ΑΡ. σεβόμενη την αρχή των δημοκρατικών διαδικασιών, πιστεύει στην ανοικτή και άμεση διοργάνωση Δημόσιας Διαβούλευσης για το Περιβάλλον με τη συμμετοχή όλων των φορέων, των οργανώσεων και των πολιτών.
Γραφείο Τύπου
ΔΗΜ.ΑΡ.ΑΧΑΪΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου