ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
ΣΤΗΡΙΞΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜ.ΑΡ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Σ.Ε.ΒΙ.ΠΕ - Τριτοκοσμικές συνθήκες στη ΒΙΠΕ Πάτρας


Τριτοκοσμικές συνθήκες στη ΒΙΠΕ Πάτρας


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΗΣ  ΔΗΜ.ΑΡ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Σ.Ε.ΒΙ.ΠΕ

            Ενημερωτική συνάντηση και ευρύτατη ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων, είχαν το Σάββατο 9/12/2011, αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Αριστεράς με τη διοίκηση του Συνδέσμου Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων στη Βιομηχανική Περιοχή Πάτρας (ΣΕΒΙΠΑ).
            Εκ μέρους της ΔΗΜ.ΑΡ συμμετείχαν οι κ.κ. Νίκος Τσούκαλης, βουλευτής,Χρήστος Σταυρόπουλος, περιφερειακός σύμβουλος, Βασίλης Λοτσάρης, Αντιδήμαρχος Πατρέων και τα μέλη  Κώστας Τσεκούρας, καθηγητής Οικονομικών και Κώστας Αποστολόπουλος, επιχειρηματία και μέλος του ΣΕΒΙΠΑ. Από τη διοίκηση του ΣΕΒΙΠΑ συμμετείχαν οι κ.κ. Γεώργιος Μπέμπος πρόεδρος του συνδέσμου, και τα μέλη  Πέτρος Μαντάς, Θωμάς Βαλεντίνος και Γιάννης Τζερμπίνος.
            Κατά τη συνάντηση κοινή ήταν η διαπίστωση, για τις «τριτοκοσμικές» συνθήκες που επικρατούν σε μια από τις βαριές αναπτυξιακές υποδομές της ευρύτερης περιοχής, τη ΒΙΠΕ Πάτρας. Ο παρωχημένος κανονισμός λειτουργίαςτης ΒΙΠΕ αλλά και η αδιαφορία του διαχειριστή της περιοχής -της ΕΤΒΑ-ΒΙΠΕ-θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς, έχουν προκαλέσει συνθήκες αποτρεπτικές επενδυτικού ενδιαφέροντος και περαιτέρω αναπτυξιακής προοπτικής, περιβαλλοντική υποβάθμιση και συνθήκες επισφάλειας για εργαζόμενους, συναλλασσόμενους και επιχειρηματίες.
            Συγκεκριμένα, περιγράφηκε η κακή κατάσταση του οδικού δικτύου της ΒΙΠΕ Πατρών, η σχεδόν ανύπαρκτη ιατρική κάλυψη των εργαζομένων και των επισκεπτών, η ελλιπής σήμανση, η φύλαξη των κοινοχρήστων χώρων, ο ανεπαρκής ηλεκτροφωτισμός, η απουσία συγκοινωνιακής σύνδεσης με τα αστικά κέντρα της περιοχής, το πρόβλημα της αποκομιδής αποβλήτων και η ανυπαρξία ανακύκλωση, κ.α. Ειδικά για την τελευταία επισημάνθηκε ότι οι μεγαλύτερες ποσότητες όλων των απορριμμάτων, είναι ανακυκλώσιμο υλικό το οποίο ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας θα μπορούσε να αξιοποιήσει με οικονομικό όφελος.
            Επίσης ειδική αναφορά έγινε στην κακή προσβασιμότητα της οδού προσπέλασης προς τη ΒΙΠΕ, η οποία λόγω της πλημμελούς συντήρησης αλλά και των μεγάλων κλίσεών της, (ειδικά με κακές καιρικές  συνθήκες) καθίσταται ιδιαίτερα επικίνδυνη για τα ογκώδη οχήματα. Συζητήθηκε επίσης το θέμα τηςέλλειψης φυσικού αερίου και σιδηροδρομικής σύνδεσης της περιοχής.
            Η αντιπροσωπία της ΔΗΜΑΡ δεσμεύτηκε να παρέμβει σε όλα τα θεσμικά όργανα (Βουλή, Περιφερειακό και Δημοτικά Συμβούλια) προκειμένου να επιταχυνθεί η αντιμετώπιση των θεμάτων και ειδικότερα να οριστικοποιηθεί η κατ’ αρχήν συμφωνία με το ΚΤΕΛ, για συγκοινωνιακή σύνδεση της Πάτρας με τη ΒΙΠΕ, με βέλτιστη οριστική λύση τη σύνδεσή της μέσω του προαστιακού.
                 Επίσης θα υπάρξει παρέμβαση σχετικά με τη διαδικασία κατάρτισης του νέου κανονισμού λειτουργίας της ΒΙΠΕ και την διερεύνηση ανάληψης της διαχείρισης από τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου