ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
ΣΤΗΡΙΞΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Αρθρο του φιλου κ. ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑ: Η «κρίση» είναι υπόθεση όλων μας !


ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ  http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/99013


Η «κρίση» είναι υπόθεση όλων μας !
Όσο περνά ο καιρός αντιλαμβανόμαστε ολοένα και περισσότερο αυτό που τόσο καιρό έχουμε βαρεθεί να ηχεί στα αυτιά μας … τη λεγόμενη «κρίση» . Άλλους τους πιάνει πανικός , άλλοι προσπαθούν λαμβάνοντας προληπτικά μέτρα να αντιμετωπίσουν τη κατάσταση και ελάχιστοι … αδιαφορούν !
Αργά ή γρήγορα «η κρίση» εξαπλώνεται … σαν ιός ! Σήμερα θα μολύνει τον άλλο , αύριο (αργά ή γρήγορα) θα έρθει και στο σπίτι μας. Όσο καλά προετοιμασμένος και να είσαι , όσα «εμβόλια» και να κάνεις , είναι τέτοιο το είδος του ιού που … δε θα σε αφήσει ανέπαφο. Πρέπει λοιπόν όλοι να λάβουμε μέτρα . Δεν είναι πρόβλημα του καθενός ξεχωριστά , είναι πρόβλημα όλων μας και πρέπει όλοι να συμβάλουν στην αντιμετώπιση του. Όμως Σε τέτοιες περιπτώσεις (κρίσεως) πρέπει να υπάρχει συντονισμός .
Συνήθως ο συντονισμός έρχεται από «ψηλά» , αλλά δυστυχώς …
Ελπίζω οι τοπικοί τουλάχιστον φορείς να κάνουν έκλυση τόσο στους καταναλωτές , όσο και στις επιχειρήσεις να αλληλοϋποστηριχτούν. Οι πατρινοί καταναλωτές θέλουν τα χρήματα τους να μείνουν στη πόλη τους ή έστω στη χώρα τους ή στην έσχατη στον ευρωπαϊκό νότο , που πλήττεται από την κρίση  , αλλά θέλουν και κίνητρα.
Η κάθε επιχείρηση πρέπει να ευαισθητοποιηθεί και να στηρίξει το κοινό . Πρέπει να πέσουν οι τιμές . Να γίνουν πραγματικές εκπτώσεις ,bazaar , κουπόνια , προσφορές !
Όμως μπορεί να μη φτάνει σε λίγο ούτε αυτό..  Μια πολύ ωραία ιδέα θα ήταν να σχηματιστούν συνεταιρισμοί , κάθε ένας για κάθε κλάδο . Ο συνεταιρισμός θα πρέπει να διαπραγματευτεί και να «χτυπήσει» τις τιμές , να αγοράσει συλλογικά ποσότητες σε καλύτερη τιμή και εν συνεχεία να πουλήσει με τη σειρά του μέσα από τα συνεργαζόμενα καταστήματα σε προνομιακές τιμές τα προϊόντα του.
Ακόμα πιο οργανωμένα … θα μπορούσαν να μοιραζόντουσαν εκπτωτικά κουπόνια των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων , μέσα από τις ίδιες τις επιχειρήσεις , στους ίδιους τους εργαζόμενους . Έτσι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορούσε να σχηματιστεί «μια ασπίδα» , ένα «αντιβιοτικό» αν θέλετε , που θα περιόριζε «το κακό»
Σημασία δεν έχει πόσα χρήματα κερδίζουμε , αλλά με τα χρήματα μας πόσα αγαθά μπορούμε να αγοράσουμε , δηλαδή τι αγοραστική δύναμη έχουμε. Είναι τραγικό να ακούει κανείς ότι τη παραδοσιακή φέτα μας , ο Έλληνας που ζει στην Αγγλία την αγοράζει φθηνότερα από ότι εμείς στην Ελλάδα , πρέπει να συνέλθουμε , να λογικευτούμε και να αλληλοϋποστηριχτούμε !
Η λύση δε πρόκειται να έρθει από «ψηλά» , από ανθρώπους που δεν εργάστηκαν ποτέ και που δε στερήθηκαν τίποτα.
Η λύση δε πιστεύω να έρθει από τους διανοούμενος , οι οποίοι έχουν αρκεστεί να κάνουν εκ του ασφαλούς κριτική.
Η λύση θα δοθεί από ανθρώπους που «παλεύουν» με τη καθημερινότητα , άλλοι για  την επιχείρηση τους και άλλοι για το σπίτι τους .  
Κάντε το.
Είναι τόσο απλό , αλλά ο Έλληνας του σήμερα το κάνει να φαντάζει ουτοπία …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου