ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
ΣΤΗΡΙΞΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΑΧΑΙΑΣ & ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΜΕ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΟΨΥ ΠΑΤΡΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 6-11-2011
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΑΧΑΙΑΣ & ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΜΕ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΟΨΥ ΠΑΤΡΑΣ


       Ο Βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νικος Τσουκαλης και ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Τάκης Παπαθεοδωροπουλος επισκεφτήκαν χθες Σάββατο 5-11-2011 τα Γραφεία του Συλλόγου για την Ψυχική Υγεία-ΣΟΨΥ Πάτρας και είχαν μακρά συνάντηση με την Πρόεδρο του κ. Αγγέλα Τριανταφυλλου και το Διοικητικό του Συμβούλιο.
   Το Δ.Σ του ΣΟΨΥ Πάτρας τόνισε την άμεση ανάγκη η πόλη μας να κάνει υπόθεση της και να στηρίξει την ανάδειξη μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας ως καλύτερου Προγράμματος από ΜΚΟ-μέλος της Eurocharity για το έτος 2011 την υποβληθείσα πρόταση του ΣΟΨΥ για την δημιουργία γραφείου με σκοπό: «Την ψυχοκοινωνική υποστήριξη των ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας λόγω των συνεπειών της οικονομικής κρίσης»,  δεδομένου μάλιστα ότι είναι ο μόνη πρόταση από την περιοχή μας και της προφανούς αναγκαιότητας της.
    Στην συνέχεια επισημάνθηκε η ανάγκη μεταστέγασης του ΣΟΨΥ σε μεγαλύτερο και πλέον κατάλληλο χώρο δεδομένης της σημαντικής αύξησης του αριθμού των πολιτών που εξυπηρετεί και των πολλαπλών δράσεων που αναπτύσσει και της ενίσχυσης του μέσω κληροδοτημάτων που προορίζονται για τον σκοπό που υπηρετεί.   Τέλος υπήρξε αναλυτική ενημέρωση για τις προσπάθειες του ΣΟΨΥ για την κατασκευή δομών ψυχικής υγείας στην Πάτρα οι οποίες πάρα το γεγονός της ύπαρξης μελετών, την εξασφάλιση ένταξης τους στο ΕΣΠΑ  και την μη επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού για την λειτουργιά τους καθυστερούν ένα σχεδόν έτος από γραφειοκρατικά κωλύματα.
    Η αντιπροσωπεία μας τόνισε ότι χρειάζεται ειδικά σε περίοδο κρίσης όχι η  περικοπή και περιστολή άλλα αντίθετα  η ενίσχυση των προσπαθειών για σύγχρονες υπηρεσίες ψυχικής υγείας.  Η Δημοκρατική Αριστερά θεωρεί επείγουσα την ανάγκη να απλωθεί ένα δίκτυ προστασίας πάνω από τους ανθρώπους που σήμερα δοκιμάζονται και ειδικά των ανθρώπων, ο αριθμός των οποίων αυξάνει συνεχώς, που χρειάζονται υπηρεσίες ψυχικής υγείας. Ο Βουλευτής κ. Νίκος Τσουκαλης προτίθεται να προχωρήσει άμεσα σε σχετική αναφορά για τα θέματα τα οποία τέθηκαν και η Νομαρχιακή μας Επιτροπή θα είναι αρωγός στις προσπάθειες και δράσεις του ΣΟΨΥ σε τοπικό επίπεδο.
ΑΠΟ  ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΧΑΙΑΣ                                                                                   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου