ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
ΣΤΗΡΙΞΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΗΜΑΡ ΑΧΑΙΑΣ


ΘΕΜΑ :
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 7-9-2011
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ


Την Τριτη 6-9-11, ωρα 7.30μμ συνεδριασε στα γραφεια του Κομματος (ΚΑΝΑΚΑΡΗ 143 & ΓΕΡΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, 3ος ΟΡΟΦΟΣ, ΠΑΤΡΑ) το Τμημα Αυτοδιοικησης της οργανωσης Πατρας της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ με σκοπο την ενημερωση και ανταλλαγη αποψεων για τα μεγαλα προβληματα της πολης μας και τις εξελιξεις στην Αυτοδιοικηση πρωτου και δευτερου βαθμου. Εισηγητες ηταν οι Βασιλης Λοτσαρης, Αντιδημαρχος Πατρας - Κωστα Βουκελατος Δημοτικος Συμβουλος - Χρηστος Σταυροπουλος Περιφερειακος Συμβουλος και ο Νικος Μπαλαφουτης, Μελος Γραμματειας Δημοκρατικης Αριστερας Αχαιας και υπευθυνος του Τμηματος Αυτοδιοικησης
Παρθηκαν ομοφωνα οι παρακατω αποφασεις:

1.     ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ
Η Δημοκρατικη Αριστερα εχει επανειλημμενα τονισει ότι είναι υπερ της ισορροπης αναπτυξης ολων των περιοχων και των Νομων της Περιφερειας Δυτικης Ελλαδας, είναι αντιθετη με τους τοπικισμους που παραλυουν την αναπτυξιακη πορεια της Περιφερειας και των μικρομεγαλισμων. Ταυτοχρονα εχει επανειλημμενα τονισει ότι τα κονδυλια του ΕΣΠΑ για να συμβαλλουν στην εξοδο της χωρας από την κριση και της Περιφερειας από την υπαναπτυξη απαιτειται να κατευθυνονται στοχευμενα σε εργα που θα εχουν μεγαλη προστιθεμενη αξια και να μην δαπανηθουν όπως εγινε μεχρι σημερα σε αποσπασματικα μικροεργα βιτρινας και πελατειακων εξυπηρετησεων. Με την λογικη αυτή στηριζει απολυτα την διεκδικηση της Δημοτικης Αρχης για επανεξεταση της κατανομης. 
Περαν δε της ενδοπεριφερειακης κατανομης προκυπτει όπως ορθα και με στοιχεια τεθηκε από την Δημοτικη Αρχη η για μια ακομα φορα αδικη αντιμετωπιση της  Δυτικης Ελλαδας. Για το θεμα αυτό θα γινει αμεσα σχετικη κοινοβουλευτικη παρεμβαση από τον Βουλευτη της Δημοκρατικης Αριστερας Νικο Τσουκαλη.
2.     ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΜΕΤΩΠΟ
Το Τμημα Αυτοδιοικησης της ΔΗΜ.ΑΡ Αχαιας συζητησε εκτενως το θεμα της διεκδικησης του τμηματος της χερσαιας ζωνης του ΟΛΠΑ που πρέπει δικαιωματικα να αποδωθει στην πόλη των Πατρων και στους πολίτες της. Παρα τις διακηρυξεις και τα πρωτοκολλα συνεργασιας η Κυβερνηση  καθυστερει με γραφειοκρατικα προσχηματα. Υπενθυμιζουμε ότι ο Πρωθυπουργος ειχε δεσμευτει μεχρι  31/12/2010 για την συμφωνα με το πρωτόκολλο, άμεση απελευθέρωση 3.500 μέτρων θαλασσίου μετώπου.
Καλουμε τον Δημο Πατρεων, τους φορεις της Πολης και τους πολιτες να μην ανεχτουν άλλη κοροιδια και να προγραμματισουν αμεσα νεες δυναμικες κινητοποιησεις.
3.     ΓΙΑ ΤΙΣ «ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ»
Η Δημοκρατικη Αριστερα θεωρει σοβαρο θεμα δημοκρατικης ταξης και καλλιτεχνικης ελευθεριας το θέμα που δημιουργήθηκε σχετικά με την παράσταση «Οι γυναίκες με τα μαύρα». Θεωρουμε απαραδεκτη την λογοκριτικη παρεμβαση του  Μητροπολίτη Πατρών η οποια εντασσεται στην συνεχη προσπαθεια συνολικης εξωθεσμικης παρεμβασης  εκλησσιαστικων παραγοντων σε θεματα εθνικα, πολιτικα και καλλιτεχνικα.  Θεωρουμε λαθεμενη την αποφαση της Δημοτικης Αρχης να αποδεχτει την παρεμβαση αυτή. Η Δημοκρατικη Αριστερα θεωρει αδιαπραγματευτη την ελευθερια του λογου και της καλλιτεχνικης εκφρασης. Για μια ακομα φορα καταθετουμε την προταση μας για πληρη διαχωρισμο εκλησσιας και κρατους ως ελαχιστη συμβολη στον πολιτικο εκσυγχρονισμο της χωρας. 

Από το Γραφειο Τυπου της ΔΗΜΑΡ Αχαιας 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου