ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
ΣΤΗΡΙΞΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Σάββατο, 9 Ιουλίου 2011

O Χρ, Σταυροπουλος ζητα συζητηση στο Περιφερειακο Συμβουλιο για το ΤELE TIME

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ                ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Από: Χρήστο Σταυρόπουλο,                                                                                                            Περιφερειακό Σύμβουλο «Δημοκρατική – Οικολογική Ανασύνθεση Δυτικής Ελλάδα»
Προς: Κώστα Καρπέτα,                                                                                                                            Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας
ΘΕΜΑ: «Απολύσεις στον Περιφερειακό Τύπο και τα ΜΜΕ – Εξελίξεις στο Tele Time»
Αιτούμαι να συζητηθεί από το σώμα, προ ημερησία διατάξεως, το θέμα που έχει προκύψει με τις συνεχιζόμενες απολύσεις στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ. Αφορμή στάθηκαν οι νέες απολύσεις έξι εργαζομένων από τον τηλεοπτικό σταθμό Tele Time
.
Στο συγκεκριμένο τηλεοπτικό σταθμό, ο οποίος λειτουργεί με προσωρινή Περιφερειακή Άδεια Ενημερωτικού Χαρακτήρα, από τον Μάρτιο του 2009 έως σήμερα έχουν απολυθεί περισσότερα από 40 άτομα! Ανάμεσά τους όλοι οι δημοσιογράφοι, με αποτέλεσμα να απολέσει εδώ και λίγες ημέρες τον Ενημερωτικό του χαρακτήρα.
Με δεδομένο ότι η συχνότητες είναι κρατικές και αποτελούν δημόσιο αγαθό, δεν επιτρέπεται σε μία Περιφέρεια όπως αυτή της Δυτικής Ελλάδας –που τηλεοπτικά συμπίπτει με την Περιφέρεια Ηπείρου και μέρος της Περιφέρειας Πελοποννήσου- να χάσει μία «πηγή» ενημέρωσης.
Το Tele Time, συμφερόντων του Ομίλου ΜΜΕ του γνωστού εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη, είναι από τους παλαιότερους τηλεοπτικούς σταθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από τα «πλατό» του έχουν περάσει δημοσιογράφοι με τεράστια εμπειρία στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.
Αν αναλογιστούμε και τα όσα ακούγονται περί συχνοτήτων που θα εκμεταλλευτεί ο συγκεκριμένος όμιλος, προκειμένου να εκπέμπουν στην Δυτική Ελλάδα τα ψυχαγωγικά κανάλια που διαθέτει στην Αθήνα (Mtv, Nickelodeon), τότε η περιοχή μας δεν θα χάσει μόνο ένα μέσο ενημέρωσης, αλλά και το δημόσιο αγαθό της Κρατικής Περιφερειακής Συχνότητας. Παράλληλα, θα έχουν χαθεί μέσα σε δύο χρόνια τη δουλειά τους, περισσότερα από 50 άτομα.
Το πιο εξοργιστικό, βέβαια, είναι το γεγονός ότι για όσα πράττει ο Όμιλος ΜΜΕ του κ. Βίκτωρα Ρέστη (όπως εκμηδενισμός του Περιφερειακού προγράμματος και των τοπικών παραγωγών, περικοπή του Δελτίου Ειδήσεων, απολύσεις δημοσιογράφων και τεχνικών κ.α.)δεν προβλέπονται σε κανέναν νόμο του Ελληνικού κράτους, λειτουργώντας οι εδώ εκπρόσωποι του τελείως αυθαίρετα.
Να υπενθυμίσουμε ότι ο νόμος προβλέπει για τα Περιφερειακά Ενημερωτικά Κανάλια, ζωντανό ενημερωτικό πρόγραμμα για περισσότερες από πέντε ώρες ημερησίως, Δελτία Ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές κατά 70% με Περιφερειακές ειδήσεις και σύνδεση μόνος για πέντε ώρες μέσα στο 24ωρο, με μέσα μαζικής ενημέρωσης που εκπέμπουν σε άλλες περιφέρειες. 
Σε όλα αυτά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σχεδόν το σύνολο των μέσων της Περιφέρειας. Ωστόσο, το θέμα του Tele Time επείγει, διότι είναι θέμα ωρών να χαθεί ένα μέσο ενημέρωσης από τη Δυτική Ελλάδα.
Η πρόταση της παράταξης «Δημοκρατική – Οικολογική Ανασύνθεση Δυτικής Ελλάδας» είναι, όχι μόνο η διαμαρτυρία του σώματος μέσω ψηφίσματος, αλλά και όλες οι υπόλοιπες ενέργειες που μπορούν να γίνουν, από το Περιφερειακό Συμβούλιο, όπως ευρεία σύσκεψη φορέων με αφορμή τις εξελίξεις στο Tele Time, διαμαρτυρία και αναφορά στο ΕΣΡ, διερεύνηση όλων τω ν δυνατοτήτων που δίνει ο νόμος.  
Και, τέλος, αυτό που θα πρέπει όλοι να θυμόμαστε, είναι ότι η πολυφωνία στην ενημέρωση αποτελεί βασικό πυλώνα της Δημοκρατίας μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου