ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
ΣΤΗΡΙΞΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Τρίτη, 19 Ιουλίου 2011

Η Δημοκρατική Αριστερά για τις εξελξεις στην Ολυμπία Οδό


Σύμφωνα με ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων «Η ΓΑΛΑΡΙΑ», τα έργα της Πατρών – Κορίνθου αποτελούν ήδη παρελθόν, ενώ αναμένεται να κλείσουν οριστικά και τα υπόλοιπα εργοτάξια.
Μαζί με την «ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ» στον «αέρα» φαίνεται να βρίσκονται, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, και οι υπόλοιποι οδικοί άξονες που δημιουργούνται στη χώρα (Ε65, Μορέας, Αιγαίου, Ιόνια Οδός). Αν κλείσουν όλα αυτά τα εργοτάξια, θα αφήσουν πίσω τους πάνω από 7.000 ανέργους, ανάμεσά τους και τους περίπου 4.000 εργαζόμενους από τη Δυτική Ελλάδα, οι οποίοι μέχρι σήμερα εργάζονται σε Ιόνια και Ολυμπία Οδό.
Παράλληλα, θα αφήσουν πίσω τους και ένα Εθνικό οδικό δίκτυο, που πριν τα έργα χαρακτηριζόταν ως δίκτυο του 60΄, ενώ πλέον θα θυμίζουν δρόμους της δεκαετίας του 40’.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ καταγγέλλει την πρακτική της κυβέρνησης και υπενθυμίζει τις προεκλογικές υποσχέσεις του ίδιου του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου, για απρόσκοπτη χρηματοδότηση των μεγάλων αναπτυξιακών έργων, μεταξύ των οποίων η Ολυμπία και η Ιόνια οδός, και την ολοκλήρωσή τους εντός χρονοδιαγραμμάτων.

Παράλληλα, θυμίζει ότι πρώτος ο Βουλευτής Αχαΐας κ. Νίκος Τσούκαλης εξέφρασε τους φόβους του για το μέλλον των έργων, καταθέτοντας επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή από τον περασμένο Ιανουάριο.  Ο κύριος Τσούκαλης και τότε επεσήμανε τον κίνδυνο οριστικής διακοπής των έργων στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, μετά την εμπλοκή που είχε παρουσιαστεί στο έργο του αυτοκινητόδρομου της «Ολυμπίας οδού».
Στην ερώτησή του στις 12 Ιανουαρίου του 2011, ο κ. Νίκος Τσούκαλης ανέφερε μεταξύ άλλων:  «Αναστάτωση επικρατεί σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα από τη διαφαινόμενη διακοπή των εργασιών στα έργα της «Ολυμπίας οδού». Ορατός είναι ο κίνδυνος να κλείσουν όλα τα εργοτάξια και να απολυθούν οι  εργαζόμενοι της «Ολυμπίας οδού» εάν δεν βρεθεί λύση στη χρηματοδότηση του έργου. Το πάγωμα που επέβαλαν οι τράπεζες στην ομαλή ροή εκταμίευσης των χρημάτων κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα ένα από τα λίγα αναπτυξιακά έργα που εκτελούνται στην περιοχή του Δυτικού άξονα.  Η «Ολυμπία οδός» οφείλει να σεβαστεί τη σύμβαση που υπέγραψε με το υπουργείο και επικυρώθηκε από τη βουλή το 2007 και να πάψει να χρησιμοποιεί τη στάση των τραπεζών ως άλλοθι για απολύσεις και καθυστερήσεις στο έργο.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου