ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
ΣΤΗΡΙΞΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

ΘΕΜΑ :

Επιστολή των βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, με αφορμή τους απλήρωτους εργαζόμενους στα κυλικεία του κοινοβουλίου

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε και να εκφράσουμε τη βαθιά μας ανησυχία για το φαινόμενο μη καταβολής της μισθοδοσίας των εργαζομένων στα κυλικεία της Βουλής.

Σύμφωνα με καταγγελία των εργαζομένων παραμένουν απλήρωτοι και σε κατάσταση πλήρους αβεβαιότητας εδώ και καιρό, μια και ο ιδιώτης που έχει μισθώσει τη συγκεκριμένη δραστηριότητα αρνείται να τους καταβάλλει τα δεδουλευμένα.

Επισημαίνουμε ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα ο εργοδότης κατέβαλε τη μισθοδοσία του Μαΐου ενώ εξακολουθεί να χρωστάει το μισθό του Ιουνίου. Η ανησυχία των εργαζομένων εντείνεται από το γεγονός ότι τον Ιούλιο λήγει η σύμβαση μισθωτηρίου του εργοδότη με κίνδυνο να μην καταβληθούν ποτέ τα δεδουλευμένα των 37 εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι προχώρησαν ήδη σε κοινοποίηση εξώδικης διαμαρτυρίας και ενημέρωσαν σχετικά με την πρόθεσή τους να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας αν μέχρι τις 18 Ιουλίου δεν έχει βρεθεί λύση.

Δεδομένων των ανωτέρω και της σοβαρότητας του ζητήματος παρακαλούμε όπως προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την οριστική επίλυση του θέματος. Παρακαλούμε επιπλέον όπως μας ενημερώσετε για τις ενέργειές σας.

Με εκτίμηση,

Θανάσης Λεβέντης

Νικόλαος Τσούκαλης

Γρηγόρης Ψαριανός

15 / 07 / 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου