ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
ΣΤΗΡΙΞΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Κινδυνεύουν να μείνουν απλήρωτοι οι μετατασσόμενοι υπάλληλοι των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων


ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ



            Τον κίνδυνο να μείνουν απλήρωτοι για αρκετούς μήνες αντιμετωπίζουν οι υπάλληλοι των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων που από 01.07.2011 μετατάσσονται στις Περιφέρειες, μετά τις διαπιστωτικές πράξεις των Γενικών Γραμματέων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων που έχουν εκδοθεί από τα τέλη Δεκέμβρη, αν δεν υπάρξει άμεση νομοθετική ρύθμιση που να προβλέπει να πληρώνονται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, μέχρι να ολοκληρωθούν οι χρονοβόρες διαδικασίες διακοπής της μισθοδοσίας τους και πληρωμής τους από τους ΚΑΠ των Περιφερειών.

            Οι ίδιοι υπάλληλοι - κατεξοχήν επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό - που θα εργάζονται από 01.07.2011 σε υπηρεσίες των Περιφερειών, με τα ίδια καθήκοντα και προσόντα με τους συναδέλφους τους των πρώην Νομαρχιών που έχουν ήδη μεταφερθεί στις Περιφέρειες από 01.01.2011, θα υποστούν δραματική μείωση των αποδοχών τους, διότι μετά την τροπολογία που ψηφίστηκε στο άρθρο 2 παράγραφος 22 του ν. 3899/2010 και τις συγκεχυμένες ερμηνείες που έχουν δοθεί με έγγραφα του Γ.Λ.Κ. δεν είναι σίγουρο ότι θα λαμβάνουν τις πλήρεις αποδοχές που είχαν ως προσωπικό των πρώην κρατικών Περιφερειών (νυν Αποκεντρωμένων Διοικήσεων), την ίδια στιγμή που το προσωπικό που παρέμεινε στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και μεταφέρθηκε στις Περιφέρειες την 01.01.2011, συνεχίζουν να λαμβάνουν τις αποδοχές που έπαιρναν και προ της εφαρμογής του ν. 3899/2010!!!

Το παραπάνω θέμα έφερε με ερώτησή του στη βουλή ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης ερωτώντας τον υπουργό Εσωτερικών εάν θα υπάρξει σχετική ρύθμιση, ώστε μέχρι την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, να εξασφαλιστούν ότι θα λαμβάνουν τις μέχρι σήμερα αποδοχές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου