ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
ΣΤΗΡΙΞΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΣΟΥΚΑΛΗ. Παλι για την παραχώρηση τμημάτων της Λιμενικής ζώνης στο Δήμο Πατρέων

  Η παραχώρηση στο Δήμο Πατρέων τμημάτων του παραλιακού μετώπου της πόλης αποτελούσε και αποτελεί διαχρονικό αίτημα των φορέων της. Για το λόγο αυτό υπογράφηκε πρόσφατα το πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ Δήμου Πατρέων και της ΟΛΠΑ ΑΕ  και ορίστηκε ο οδικός χάρτης υλοποίησης της συμφωνίας. 

            Με βάση την ανωτέρω συμφωνία, θα πρέπει να έχει οριστικοποιηθεί η νομική μορφή του φορέα στον οποίο θα αποδοθούν τα χερσαία τμήματα της λιμενικής ζώνης που θα εκμεταλλεύεται ο Δήμος, ώστε να δρομολογηθούν οι διαδικασίες απόδοσης πριν προχωρήσει η αποκρατικοποίηση.  Βασική δε προϋπόθεση για την απόδοση των συγκεκριμένων τμημάτων, είναι η έκδοση σχετικής απόφασης του Υπουργείου Οικονομικών.           
                Την ώρα που οι φορείς της πόλης ανέμεναν «τη μια και μοναδική» υπογραφή που έλλειπε για την παραχώρηση της λιμενικής ζώνης και την απόδοσή της στο Δήμο Πατρέων, τα «αρμόδια» υπουργεία δηλώνουν  αναρμοδιότητα. Σε απάντηση στην με αριθ. πρωτ. 8875/11-1-11 ερώτηση που κατέθεσα προς το Υπουργείο Οικονομικών, πληροφορήθηκα ότι αρμόδιο να μου απαντήσει είναι το Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, προς το οποίο κοινοποιήθηκε η  ερώτησή μου. Αυτό με τη σειρά του, μου απάντησε πως «οι προβλεπόμενες και αναγκαίες ενέργειες δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων του»!!!
·         Επειδή η εκδήλωση αναρμοδιότητας από τα ανωτέρω υπουργεία έχουν προκαλέσει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία.
·         Επειδή η απόδοση τμημάτων της παραλιακής ζώνης αποτέλεσε σαφή προεκλογική δέσμευση του κ. Πρωθυπουργού,
·         
Ερωτώνται οι κ. κ. υπουργοί:
1.      Ισχύουν οι δεσμεύσεις της κυβέρνηση για την απόδοση τμημάτων του παραλιακού μετώπου στην πόλη;
2.      Σε ποια φάση εν τέλει βρίσκεται η διαδικασία υπογραφής των πράξεων παραχώρησης και πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία;
Ο ερωτών βουλευτής
Νίκος Τσούκαλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου