ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
ΣΤΗΡΙΞΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Διήμερο της Δημοκρατικής Αριστεράς για την τοπική αυτοδιοίκηση

Διήμερο για τα θέματα της αυτοδιοίκησης με τίτλο «Μεταρρύθμιση και δημοκρατική ανασυγκρότηση», διοργάνωσε ο Τομέας Αυτοδιοίκησης της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Αίσθηση προκάλεσε η παρουσία και η συμμετοχή στο διάλογο του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε:
«Η κατάσταση του Δήμου είναι σε απελπιστικά χαμηλό σημείο, τόσο σε επίπεδο οργάνωσης, όσο και σε επίπεδο προσφοράς στον πολίτη.
Είμαστε μια παράταξη που αποτελείται από διαφορετικές πολιτικές δυνάμεις και ο πλούτος αυτός βγαίνει στο πρόγραμμά μας
Πρέπει να εντείνουμε τις δημοκρατικές διαδικασίες στην παράταξή μας, πρέπει να εντείνουμε την προσπάθειά μας γιατί δεν έχουμε δοκιμάσει τη συνοχή μας. Δουλεύουμε για να φέρουμε τον κόσμο κοντά μας. Πρέπει το δημοτικό συμβούλιο να γίνει κέντρο λήψης αποφάσεων με πραγματική διαβούλευση, διότι έρχονται τα μεγάλα προβλήματα της χώρας μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και κατάκοποι στο τέλος συζητάμε τα θέματα που αφορούν στο δήμο.
Ζητούμενο είναι η σύνθεση των απόψεων για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πρέπει να δούμε το Δήμαρχο ως σημείο που συντίθενται όλες αυτές οι απόψεις. Χρειαζόμαστε χρόνο και υπομονή».

Γόνιμος διάλογος και αυξημένη συμμετοχή

Στις εργασίες του διημέρου αναπτύχθηκε ένας πλούσιος και γόνιμος διάλογος γύρω από τα κύρια ζητήματα που αφορούν την αυτοδιοίκηση. Διατυπώθηκαν μια σειρά από ιδέες και προτάσεις, με κύριο στόχο τη συγκρότηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος για τη δημοκρατική ανασυγκρότηση της αυτοδιοίκησης, τόσο σε επίπεδο πολιτικών όσο και σε επίπεδο θεσμικών οργάνων. Το υλικό των εργασιών θα δοθεί στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες, ενώ αντίστοιχες εκδηλώσεις με συγκεκριμένες θεματικές θα γίνουν σε μια σειρά από πόλεις της χώρας.

Σημαντικές παρουσίες

Στην ημερίδα παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης, ο δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης, o δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, ο δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού Νίκος Σαράντης, ο δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, ο δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης Δημήτρης Φωκιανός, ο δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Γιώργος Καπλάνης.
Οι αντιδήμαρχοι Αθηναίων Άννα Φιλίνη, Ανδρέας Βαρελάς, Νέλλη Παπαχελλά και Νανά Σπυροπούλου, ο συντονιστής της δημοτικής κίνησης «Πρωτοβουλία 2010 για τη Θεσσαλονίκη Νίκος Φωτίου, ο αντιδήμαρχος Ρόδου Μανώλης Σαββής, ο βοηθός δημάρχου Πάτρας Κώστας Βουκελάτος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ορχομενού Γιώργος Ζυγούρης, ο αντιδήμαρχος Καλλιθέας Θοδωρής Ψαλιδόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος Περιστερίου Δημήτρης Κελάφας, ο δημοτικός σύμβουλος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος Αιγάλεω Δημήτρης Μπίρμπας, η δημοτική σύμβουλος Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη, η δημοτική σύμβουλος Χολαργού-Παπάγου Χριστίνα Πολυκαλά, ο δημοτικός σύμβουλος Γέρακα-Παλλήνης Γιώργος Μπουλμπασάκος, ο δημοτικός σύμβουλος Μεταμόρφωσης Μανώλης Σφυρής, η δημοτική σύμβουλος Νίκαιας-Ρέντη Άννα Μαλτεζά, ο δημοτικός σύμβουλος Πικερμίου-Ραφήνας Τάκης Κουζής, ο δημοτικός σύμβουλος Τρίπολης Νίκος Δελφάκης, ο δημοτικός σύμβουλος Ιωαννίνων Γιάννης Σκοπούλης, ο δημοτικός σύμβουλος Βόλου Φώτης Λαμπρινίδης, ο δημοτικός σύμβουλος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Χρήστος Λύρας, ο δημοτικός σύμβουλος Οιχαλίας Γιάννης Δημητριάδης κ.α.
Ακόμα πολλά στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς, διαμερισματικοί σύμβουλοι, εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση και πλήθος κόσμου.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 27/2/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου