ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
ΣΤΗΡΙΞΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΤΕ ΓΙΑΤΙ… ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ!


ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΤΕ ΓΙΑΤΙ… ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ!
Η ΟΙΚΙΠΑ στο παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού...της ανακύκλωσης και του καρναβαλιού!

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σάββατο 12/02 η πρώτη μέρα δράσης της ΟΙΚΙΠΑ στα πλαίσια του κρυμμένου θησαυρού (της ανακύκλωσης και του καρναβαλιού) στο αίθριο του Έσπερου στην Πλατεία Γεωργίου.

Στην προσπάθειά τους να ευαισθητοποιήσουν τους φετινούς καρναβαλιστές (και…όχι μόνο ) στο εξαιρετικά επίκαιρο θέμα της ανακύκλωσης, μέλη της ΟΙΚΙΠΑ από ώρα 10.00 μέχρι 14.00 παραλάμβαναν από κάθε καρναβαλικό πλήρωμα δύο κινητά τηλέφωνα για πέταμα και ένα λίτρο …τηγανόλαδο από μπαρμπούνια! Φυσικά, το ανάλογο πιστοποιητικό στους ενδιαφερόμενους δινόταν τότε μόνο, όταν ο ειδικός Grand Chef εξ Αθηνών διαβεβαίωνε ότι το λάδι ήταν όντως ...γνήσιο μπαρμπουνόλαδο και όχι ένα τυχαίο τηγανόλαδο …μαϊμού!!!
Ταυτόχρονα φυλλάδια μοιράστηκαν στους καρναβαλιστές και τους διερχόμενους Πατρινούς, οι οποίοι ενημερώνονταν για την αναγκαιότητα συμμετοχής όλων μας στη διαδικασία της ανακύκλωσης, όχι μόνο συσκευασιών (μπλε κάδοι) αλλά και ειδικών αποβλήτων όπως τα κινητά τηλέφωνα και τα τηγανόλαδα.
Είναι γνωστό ότι μεγάλο ποσοστό των προβλημάτων του αποχετευτικού δικτύου (π.χ. φράξιμο) οφείλεται στα χρησιμοποιημένα βρώσιμα λάδια. Επίσης τα τηγανόλαδα ρυπαίνουν σε μεγάλο βαθμό τα υπόγεια νερά. Για το λόγο αυτό οποιαδήποτε ποσότητα λαδιού από τηγάνισμα, πρέπει να συλλέγεται σε μία φιάλη και να προωθείται προκειμένου να ανακυκλωθεί με ασφαλή και περιβαλλοντολογικά ορθό τρόπο προς παραγωγή βιοκαυσίμων και βιολιπαντικών. Το ίδιο γίνεται και με τα μηχανέλαια (ορυκτά λιπαντικά), τα οποία όμως ανακυκλώνονται με διαφορετική διαδικασία και δεν πρέπει να αναμιγνύονται με τα λάδια φυτικής προέλευσης.
Όσο για τα κινητά, περιέχουν υλικά (π.χ. βαρέα μέταλλα) που είναι ανεπίτρεπτο να απορρίπτονται στο περιβάλλον, ενώ μπορούν εύκολα να ανακτηθούν και να επαναχρησιμοποιηθούν σε καινούργιες συσκευές.
Οι συμπολίτες μπορούν να πηγαίνουν τα κινητά τους για ανακύκλωση στα καταστήματα ηλεκτρονικών που τα εμπορεύονται, ενώ για τα τηγανόλαδα υπάρχουν ειδικοί κάδοι στoν προαύλιο χώρο των  δύο super-markets του ΑΒ Βασιλόπουλου στις δύο εισόδους της πόλης (ακτή Δυμαίων & Ελ.Βενιζέλου και Ε.Ο.Πατρών- Αθηνών & Αμερικής)
Το ερχόμενο Σάββατο 19/02 η δράση θα επαναληφθεί την ίδια ώρα και στο ίδιο μέρος. Επειδή πολλοί συμπολίτες μας εξέφρασαν παράπονο ότι δε διαθέτουν ΙΧ, τους καλούμε να φέρουν και τα δικά τους τηγανόλαδα της …εβδομάδας. Η ΟΙΚΙΠΑ θα τα προωθήσει για ανακύκλωση

Άντε και του χρόνου με ενισχυμένη την ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ και εκτός καρναβαλικής περιόδου!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου