ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
ΣΤΗΡΙΞΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Αποσπάσματα ομιλίας Φώτη Κουβέλη στον Πειραιά


Για την εκλογολογία
 Η εκλογολογία διαμορφώνει ρευστότητα και μεγαλύτερη αποσταθεροποίηση για την οικονομία.
Η κυβέρνηση οφείλει να αποσαφηνίσει τη θέση της. Η χώρα δεν μπορεί να ζει μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, με την κοινωνία να βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση.
Στη χώρα μας, η τήρηση της προβλεπόμενης από το Σύνταγμα τετραετίας για τη διενέργεια εκλογών έχει ουσιαστικά ακυρωθεί. Αποτελεί προνόμιο του εκάστοτε πρωθυπουργού να προκαλεί εκλογές για την εξυπηρέτηση του κομματικού συμφέροντος.
Η Δημοκρατική Αριστερά είναι έτοιμη, σε κάθε περίπτωση πρόωρων εκλογών, να δώσει τη μάχη με τις δικές της δυνάμεις, με το δικό της πρόγραμμα εναλλακτικής λύσης.

 Για την τρόϊκα
 Η αξιοποίηση κρατικής περιουσίας με στόχο την εξοικονόμηση εσόδων, πρέπει να έχει βασικό γνώμονα και σταθερή επιλογή  το δημόσιο συμφέρον. Αυτό, όμως, δεν μπορεί να έχει καμία σχέση με την ιταμή παρέμβαση των εκπροσώπων της «Τρόϊκας» που θίγουν την εθνική κυριαρχία της χώρας και πιέζουν για πλήρη επικράτηση των συμφερόντων του ιδιωτικού παράγοντα σε βάρος του δημοσίου. Η κυβέρνηση έχει ευθύνες γιατί επέτρεψε με τη στάση της τέτοιες συμπεριφορές εκ μέρους των δανειστών μας.
Η ΔΗΜ.ΑΡ καλεί την κυβέρνηση, πέρα από επικοινωνιακούς χειρισμούς, να αρνηθεί τα σχέδια για ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου