ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
ΣΤΗΡΙΞΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 15-11-2-2011 ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΠΑΤΡΑΣ

Α.   ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ : Εκσυγχρονισμός και Ανασυγκρότηση. Η Συμβολή της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
Β.   ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 1ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ


Α. ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ : Εκσυγχρονισμός και Ανασυγκρότηση. Η Συμβολή της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ 25 ΚΑΙ 26 Φεβρουαρίου 2011
Η ημεριδα θα γινει στην κεντρική αίθουσα συνεδριάσεων των γραφείων της ΔΗΜ. ΑΡ. (Αγ. Κωνσταντίνου 40. 3ος όροφος). Εναρξη : ώρα 18.00 25-02-2011, Εργασίες : ώρα 10.00 26-02-2011. Συμμετέχουν, Δήμαρχοι, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι και όσοι άλλοι ενδιαφέρονται για τον χώρο της Αυτοδιοίκησης. Στην ημεριδα θα συμμετεχει πολυπληθης αντιπροσωπεια από την Οργανωση Αχαιας της Δημοκρατικης Αριστερας.

Β. ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 1ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

 Το Συνέδριο της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ θα γίνει 31 Μαρτίου και 1,2,3 Απριλίου 2011 στην Αθήνα. Αίθουσα ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ (Κεραμεικού 58, Μεταξουργείο)

Τα θέματα που θα απασχολήσουν το Συνέδριο είναι:
α)   Θέσεις της Δημοκρατικης Αριστερας 
β) Καταστατικό και
γ)                γ) Εκλογή της ηγεσίας του Κόμματος και Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου

Θέλουμε την ανοιχτή δημόσια συζήτηση για τις θέσεις μας ,ζητάμε τον δημόσιο έλεγχο και την κριτική από όλους τους πολίτες ,είτε θέλουν να είναι μέλη του κόμματος είτε όχι.
Θέλουμε το συνέδριό μας να είναι μια ανοιχτή διαβούλευση με την κοινωνία και όχι μια αυστηρά εσωτερική υπόθεση των μελών και στελεχών του κόμματος. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι συνελεύσεις μας είναι ανοιχτές σε όποιον θέλει να τις παρακολουθήσει και δίνεται η δυνατότητα σε όποιον το θελήσει να πάρει μέρος στην συζήτηση.
   
Οι προτάσεις που διατυπώνονται στη διάρκεια της συζήτησης εφόσον ζητηθεί μπαίνουν σε ψηφοφορία στη συνέλευση και στα πρακτικά καταγράφονται οι προτάσεις που πλειοψήφησαν. Σκοπός όλων των ψηφοφοριών είναι να επηρεάσουν την τελική διαμόρφωση των  κειμένων.

Η εκλογή αντιπροσώπων για το Συνέδριο γίνεται από τις Οργανώσεις ή από τις Νομαρχιακές Συνελεύσεις, σε αντιστοιχία με το πώς έγινε η συζήτηση των προσυνεδριακών κειμένων. Οι συνελεύσεις και οι ψηφοφορίες γίνονται στην έδρα της αντίστοιχης οργάνωσης, αν υπάρχει, (γραφεία Οργανώσεων) ή σε άλλο, συγκεκριμένο (δημόσιο) χώρο, που γνωστοποιείται στην οργανωτική επιτροπή.  Δικαίωμα συμμετοχής στις ψηφοφορίες για τα κείμενα και την εκλογή αντιπροσώπων έχουν όλα τα μέλη του κόμματος που περιλαμβάνονται στις οργανωτικές καταστάσεις. Μέλη του κόμματος μπορούν να εγγράφονται μέχρι και την ημέρα της προσυνεδριακής συνέλευσης.
 Κάθε μέλος του κόμματος, που συμμετέχει στην ψηφοφορία για την εκλογή αντιπροσώπων καταβάλλει το ποσό των 5 ευρώ.  

Στο Συνέδριο, μετέχουν αυτοδίκαια, με πλήρη δικαιώματα, οι βουλευτές του κόμματος, οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι – μέλη του κόμματος -, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων –μέλη του κόμματος - και τα εκλεγμένα μέλη του κόμματος στις διοικήσεις τριτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργάνων. Οσοι/ες ανήκουν στη κατηγορία έρχονται στο Συνέδριο ως «υπεράριθμοι» από τις Οργανώσεις τους, μαζί με τους αντιπροσώπους που εκλέγονται με βάση το μέτρο αντιπροσώπευσης.
ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 7.30μμ συνεδριαζει η Συντονιστικη Γραμματεια της Οργανωσης Πατρας προκειμενου να συζητησει την οργανωση των προσυνεδριακων διαδικασιων στην πολη μας. Η συνεδριαση όπως παντα είναι ανοικτη και δημοσια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου