ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
ΣΤΗΡΙΞΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς με αφορμή τη σημερινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη βουλή με αντικείμενο τα θέματα εξωτερικής πολιτικής

Η Δημοκρατική Αριστερά υποστηρίζει σταθερά την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, καλώντας την ταυτόχρονα να σεβαστεί το ευρωπαϊκό κεκτημένο και να εκπληρώσει τα κριτήρια της Κοπεγχάγης.
Καλούμε την Τουρκία να προχωρήσει σε άμεση άρση του casus belli και να συμφωνήσει στην παραπομπή του ζητήματος της υφαλοκρηπίδας στο Δικαστήριο της Χάγης.

Σε μια εποχή γεμάτη αντιπαραθέσεις και σε μια περιοχή ιστορικά φορτισμένη, ο διάλογος και η επίλυση των προβλημάτων, με βάση το διεθνές δίκαιο, το σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και τον αμοιβαίο σεβασμό των δικαιωμάτων των δύο χωρών, είναι ο μόνος ασφαλής δρόμος για τη σταθερότητα.
Ο τούρκος πρωθυπουργός θα ήταν εποικοδομητικός,  αν όσα προβλήματα έχει αναγνωρίσει σε προφορικό επίπεδο, π.χ. να πετούν άοπλα τα αεροσκάφη στο Αιγαίο,  τα κάνει πράξη.
Μόνο η ουσιαστική βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων μπορεί να οδηγήσει σε επίλυση του Κυπριακού στη βάση μιας διζωνικής-δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου