ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
ΣΤΗΡΙΞΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για το ενδεχόμενο επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμένης του δανείου:



«Οι δηλώσεις του κ. Σόιμπλε επί της ουσίας ανάβουν το πράσινο φως και από την πλευρά της Γερμανίας για την επιμήκυνση της αποπληρωμής του χρέους των 110 δις μέχρι το 2021.

Η Ελληνική κυβέρνηση οφείλει, παράλληλα με την προώθηση όλων των αναγκαίων πρωτοβουλιών για το ευρωομόλογο, να επιδιώξει ώστε πρώτα απ΄ όλα να υλοποιηθεί η ανειλημμένη υποχρέωση από το τελευταίο Eurogroup για την επιμήκυνση έγκαιρα και για όλο το ποσό. Οφείλει, επίσης, να διασφαλίσει ότι η δυνατότητα αυτή δεν θα συνοδεύεται από ένα νέο μνημόνιο και προπάντων όχι με ένα νέο απαγορευτικό επιτόκιο.
 Σε μέσο- μακροπρόθεσμη βάση και για το σύνολο πλέον των δανείων μας πρέπει να στοχεύουμε στην αναδιαπραγμάτευση μέσα από την οργανωμένη επιμήκυνση και αναχρηματοδότηση των ελληνικών χρεών.
Η κυβέρνηση οφείλει να επεξεργαστεί και να προωθεί μια τέτοια στόχευση μέσα από τη διασφάλιση των κατάλληλων ευρωπαϊκών πολιτικών πρωτοβουλιών για μια διαδικασία μηχανισμού ρύθμισης που θα περιλαμβάνει τις υπερχρεωμένες χώρες, την ΕΚΤ και τους πιστωτές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου