ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
ΣΤΗΡΙΞΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟΥ - ΑΤΟΠΗΜΑ Η ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΚΟΡΙΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΟΥ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

Ένα μείζον πρόβλημα που καλείται να διαχειριστεί η νέα Δημοτική Αρχή είναι ασφαλώς το κυκλοφοριακό που υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής των συμπολιτών. Η αντιμετώπιση του πρέπει να γίνει στα πλαίσια ενός βιώσιμου σχεδιασμού που να ενισχύει τις ήπιες μετακινήσεις με άξονες  τους πεζόδρομους ποδηλατόδρομους και τα μαζικά μέσα μεταφοράς  και να αποθαρρύνει την χρήση των ΙΧ στο κέντρο της πόλης.
Ένα αποσπασματικό αλλά θετικό μέτρο για την εξάλειψη του διπλοπαρκαρίσματος που αποτελεί την κύρια αιτία για το κυκλοφοριακό έμφραγμα στο κέντρο της Πάτρας στις ώρες αιχμής, ήταν κατά γενική ομολογία η τοποθέτηση κορινών στις οδούς  Ελληνος Στρατιώτου και Αγ. Ανδρέου. Αποτελεί συνεπώς  για μας δυσάρεστη έκπληξη η θέση της νέας Δημοτικής Αρχής για την μη επανατοποθέτηση τους στην Αγ.Ανδρέου υποκύπτοντας ενδεχομένως στις πιέσεις των εμπόρων της περιοχής.
 Αναμένουμε βεβαίως την υλοποίηση των προγραμματικών μέτρων για τη συνολική αντιμετώπιση του  κυκλοφοριακού προβλήματος με την ελπίδα ότι θα κινούνται σε λογικές ρήξης και όχι ισορροπίας με συντεχνιακές λογικές  και αντιλήψεις. Η ΟΙΚΙΠΑ όπως έχει κάνει και στο παρελθόν θα στηρίζει τις θετικές πρωτοβουλίες που λαμβάνονται  από τα τοπικά αυτοδιοκητικά όργανα ενώ  θα είναι απέναντι σε τυχόν αντιπεριβαλλοντικές επιλογές.
Καλή επιτυχία κ. Δήμαρχε με σύνεση και τόλμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου