ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
ΣΤΗΡΙΞΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Αισιοδοξία και πολύς κόσμος στην πίτα της ΟΙΚΙΠΑ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε την Τετάρτη 26-1-2011 η ΟΙΚΙΠΑ με παρουσία εκατοντάδων φίλων της και πλήθος εκπροσώπων αρχών και φορέων. Το κύριο μήνυμα που απηύθυναν τα μέλη της ΟΙΚΙΠΑ στους συμμετέχοντες που γέμισαν ασφυκτικά την μεγάλη αίθουσα του «Αστέρα» ήταν μήνυμα θετικό: Με συλλογικό αγώνα, με κατανόηση της ανάγκης καθένας να είναι πιο έντιμος και υπεύθυνος απέναντι στα κοινά αγαθά που στηρίζουν τον πολιτισμό και τη ζωή μας, μπορούμε να δούμε το μέλλον αισιόδοξα, τόνισε το μέλος της ΟΙΚΙΠΑ  Μέλπω Κορδιστού, που έκανε την απολογιστική ομιλία.

Με δεδομένη την μόνιμη και αποτελεσματική παρέμβαση της ΟΙΚΙΠΑ τόσο στα θέματα ποιότητας ζωής στην Πάτρα (διευρυμένη πλέον)  όσο και εκείνα της διαφύλαξης του φυσικού περιβάλλοντος στην Δυτική Ελλάδα ο απολογισμός δράσης της ήταν, όπως παρατήρησε ο νέος αιρετός περιφερειάρχης  Δυτ. Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας «αναφορά στο σύνολο της πολιτικής ατζέντας», τουλάχιστον στα περιβαλλοντικά, τα χωροταξικά και τα ζητήματα έντιμης λειτουργίας του κράτους.

Πέραν του περιφερειάρχη παρόντες, από την πλευρά των εκπροσώπων αρχών ήταν ο νέος δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς, που δεσμεύτηκε να έχει πάντα ανοικτούς διαύλους διαλόγου με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας και πρασίνου κ. Γιώργος Σιγαλός, οι επικεφαλής παρατάξεων κ.κ. Δ. Κατσικόπουλος και Κ. Χριστόπουλος, οι περιφερειακοί Σύμβουλοι Κ. Παπακωνσταντίνου και Χρ. Σταυρόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μαριάννα Σταματιάδου, Σπ. Πολίτης, Ν. Μακρής, ο πρόεδρος του ΟΛΠΑ Γ.  Ζεππάτος ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ κ. Ν. Κοντοές και ο συντονιστής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Τάκης Παπαθεοδωρόπουλος.
 Από την πλευρά των περιβαλλοντικών οργανώσεων παρέστη και έκανε συγκινητικό χαιρετισμό ο Βλάσσης Βελλόπουλος, ο Λ. Τηνιακός από την ΕΠΤΠ, οι κ. Β.Κοτσώνης και Π. Θεοδωρόπουλος από το σύλλογο Περιβάλλοντος του Κ.Υ. Χαλανδρίτσας, η υπεύθυνη περιβαλλοντικής  Β/θμιας Εκπ/σης Αχαΐας κ. Παπαϊωάννου.

Η εκδήλωση έκλεισε πιο χαλαρά, με αναφορά  στις οικοτουριστικές εξορμήσεις της Κίνησης τη χρονιά που πέρασε και στην καλοκαιρινή εκδρομή-οδοιπορικό στην Κωνσταντινούπολη και την Καππαδοκία.
(απο Δελτιο Τυπου της ΟΙΚΙΠΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου