ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
ΣΤΗΡΙΞΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 21-1-2011 Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΤΡΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΒΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

Το τελευταιο διαστημα η Πατρα γινεται πεδιο συγκρουσεων και ασκησης ακραιας βιας. Μετα τις συγκρουσεις μεταξυ μεταναστων ειχαμε  τα επεισοδια στο τέλος του αγώνα Παναχαϊκής – Ασπροπύργου και την αποπειρα εμπρησμου από ακροδεξια στοιχεια μονοκατοικιας που τελει υπο καταληψη στο ΤΕΙ Πάτρας. Το κοινο στοιχειο των βιαιων γεγονοτων που προαναφεραμε είναι η παντελης αδυναμια και ανικανοτητα του πολιτικου μας συστηματος να δωσει στοιχειωδεις λυσεις σε χρονιζοντα προβληματα  όπως αυτά των μεταναστων στην Πατρα, της ασυδοσιας των ΠΑΕ και των «παραγοντων» τους και της συνεχως ογκουμενης επιθετικοτητας της ακροδεξιας. 
Η Δημοκρατικη Αριστερα θεωρει ότι  η αυτονοητη καταδικη των επεισοδιων και της βιας από οπου και αν ασκειται δεν αρκει. Ιδιαιτερα όταν εκφερεται από επισημα χειλη. Δεν αρκει ουτε η επισης αυτονοητη απαιτηση για την συλληψη και την παραδειγματικη τιμωρια των δραστων αυτων των επιθεσεων, των φυσικων και ηθικων αυτουργων των επεισοδιων.
Ανησυχουμε για την συχνοτητα με την οποια η βια φουντωνει στην πολη μας ιδιαιτερα σημερα που η κριση αποδιαρθρωνει ταχυτατα την κοινωνικη συνοχη και τροφοδοτει την οργη,  τον φοβο και την βια. Μας προβληματιζει η δυναμικη εμφανιση της ακροδεξιας που θρασυτατα απειλει ΜΜΕ και πολιτες της Πατρας. Θεωρουμε ότι ολοι οι κατοικοι της Πατρας και οι τοπικες Αρχες πρεπει να υπερασπισουμε την δημοκρατικη παραδοση της πολης απεναντι στην ακροδεξια,  πρεπει να απαιτησουμε την ληψη ολοκληρωμενων μετρων για την επιλυση των προβληματων που προαναφεραμε και  την προστασια των πολιτων και της ασφαλειας τους όπως αρμοζει σε ένα δημοκρατικο κρατος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου