ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
ΣΤΗΡΙΞΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Η Οικολογική Κίνηση Πάτρας σε συνεργασία με τους Πολίτες Εν Δράσει: Προβολή Χριστουγεννιάτικης ταινίας για παιδιά: «Ένα δέντρο μια φορά»

Οικολογική Κίνηση Πάτρας http://www.oikipa.gr/
Πολίτες Εν Δράσει http://www.politesendrasei.gr/

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
20 Δεκεμβρίου 2010


Η Οικολογική Κίνηση Πάτρας σε συνεργασία με τους Πολίτες Εν Δράσει συμμετέχοντας στο εορταστικό κλίμα των ημερών και θέλοντας να αναδείξουν επίκαιρα θέματα που αφορούν το περιβάλλον αλλά και τις ανθρώπινες σχέσεις, την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου θα προβάλλουν τη Χριστουγεννιάτικη ταινία κινουμένων σχεδίων του Π. Ράππα «Ένα δέντρο μια φορά» σε σενάριο του Ε. Τριβιζά, στον πολυχώρο της Κοινο_Τοπίας, Μαιζώνος 139 και Παντανάσσης. Μετά το τέλος της ταινίας θα πραγματοποιηθεί δημιουργικό εργαστήρι από παιδαγωγούς για τα παιδιά που θα συμμετάσχουν και θα προσφερθούν γιορτινά γλυκίσματα. Η εκδήλωση θα έχει ελεύθερη είσοδο, θα ξεκινήσει στις 6:30μ.μ. και απευθύνεται σε παιδιά 5–12 ετών.
H ταινία κινουμένων σχεδίων "Ένα δέντρο, μια φορά" 30΄που βασίστηκε στο ομώνυμο παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά προάγει την οικολογική ευαισθητοποίηση και μεταδίδει επίκαιρα μηνύματα που αφορούν στη ζωή των περιθωριοποιημένων ατόμων στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις. Το παραμύθι εκτυλίσσεται ένα χριστουγεννιάτικο βράδυ, όταν στο ζοφερό πεζοδρόμιο μιας πόλης συναντιούνται ένα παραμελημένο δέντρο και ένα φτωχό αγόρι. Το δέντρο βλέπει από τα παράθυρα των σπιτιών τα καταστόλιστα έλατα και ζηλεύει. Ζητά από το αγόρι να το στολίσει. Εκείνο όμως ούτε στολίδια έχει, ούτε χρήματα. Πώς είναι δυνατόν να στολίσει ένα μίζερο δέντρο στη μέση ενός παγωμένου πεζοδρομίου; Κι όμως... εκείνη η νύχτα είναι μια νύχτα ονείρων, μια νύχτα μαγική...
Την ταινία, ένα απολαυστικό θέαμα για όλη την οικογένεια (family show) με συγκίνηση, λεπτές αποχρώσεις χιούμορ, πλούσια φαντασία και χωρίς ίχνος βίας, σκηνοθετεί ο Παναγιώτης Ράππας (συνεργάτης του Steven Spielberg και ισόβιο μέλος της Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών του Κινηματογράφου των ΗΠΑ) σε σενάριο του Ευγένιου Τριβιζά. Την ατμοσφαιρική μουσική υπογράφει ο Δημήτρης Παπαδημητρίου.
Το ρόλο του παραμελημένου δέντρου ζωντανεύει ο Διονύσης Σαββόπουλος, του αγοριού η Δανάη Σκιάδη και της Ρωσίδας πριγκίπισσας η Μαρία Ναυπλιώτου. Συμμετέχουν, επίσης, ως guest stars οι: Θοδωρής Αθερίδης, Παύλος Κοντογιαννίδης, Μιχάλης Μητρούσης, Δημήτρης Πιατάς, Τάκης Τζαμαργιάς και ο Παύλος Χαϊκάλης.   
Τα τραγούδια της ταινίας ερμηνεύουν η Φωτεινή Δάρρα και ο Μπάμπης Τσέρτος. Το παιδί σχεδίασε ο κορυφαίος Γερμανός σχεδιαστής Uli Meyer, σχεδιαστής της ταινίας Who Framed Roger Rabbit, ιδρυτικό μέλος της Amblimation, DreamWorks και ιδρυτής της εταιρίας ULI MEYER STUDIOS στο Λονδίνο.
Μετά την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει εργαστήρι όπου τα παιδιά θα συζητήσουν πάνω στα θέματα της ταινίας (περιβάλλον, ανθρώπινες σχέσεις) και θα δημιουργήσουν κατασκευές και ζωγραφιές εμπνεόμενα από την ταινία, με τη βοήθεια των παιδαγωγών Μέλπως Κορδιστού, και Τέτας Σαββανή, ενώ παράλληλα εικαστικός θα επιμεληθεί την αναζήτηση της ζωγραφικής τους έκφρασης. 
Στο τέλος της εκδήλωσης θα προσφερθούν σε όλους τους παρευρισκόμενους γλυκίσματα.
Για πληροφορίες και συμμετοχές, μπορείτε να απευθυνθείτε στις: Μέλπω Κορδιστού 6932.888835 και Μαίρη Κάργα 6932.940913

Όσοι αποδέκτες δεν επιθυμούν να λαμβάνουν μηνύματα της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας, παρακαλούμε να μας το γνωστοποιήσουν ηλεκτρονικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου