ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
ΣΤΗΡΙΞΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

ΔΡΑΣΕΙΣ ΟΙΚΙΠΑ

ΟΙΚΙΠΑ συνεργαζόμενη και δρώσα.

ΗΧΟΡΥΠΑΝΣΗ, ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΔΑΣΥΛΛΙΟΥ, ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ, ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΙ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΟ 2011

          Σημαντικές δράσεις και πρωτοβουλίες έχει προγραμματίσει η ΟΙΚΙΠΑ για το δίμηνο Νοεμβρίου–Δεκεμβρίου, στα πλαίσια των  προσπαθειών της  τόσο για την  ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας όσο  και για την  ανάδειξη και επίλυση περιβαλλοντικών προβλημάτων της πόλης μας.

26-11-2010 ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΧΟΡΥΠΑΝΣΗ


            Η πρώτη εκδήλωση που συνδιοργανώνει η ΟΙΚΙΠΑ εντάσσεται στα πλαίσια του «Δικτύου για τη μείωση της ηχορύπανσης» που συγκρότησαν έξι  φορείς και οργανώσεις της πόλης μας (ΟΙΚΙΠΑ ,Κίνη­ση «πρόταση», «Πολίτες Πά­τρας εν Δρά­σει», «Κοινοτοπία», Σύλλογος Γονέων θε­ραπευτικής κοι­νότητας «Γέφυ­ρα» και ο σύλλο­γος «ΟΞΥΓΟ­ΝΟ»), σχεδιάζοντας και υλοποιώντας συγκεκρι­μένες δράσεις και παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήμα­τος της Ηχορύπανσης που τα τελευταία χρόνια έχει οξυνθεί ιδιαίτερα.            Η πρώτη δράση του δικτύου θα έχει χαρακτήρα ενημερωτικό για το θέμα της ηχορύπαν­σης και θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της κίνησης ΠΡΟΤΑΣΗ (Σαρανταπόρου 20) την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010, στις 20:00 με θέμα, «Να μειώσουμε το θόρυβο για να ακούσουμε τους ήχους. Πότε ο ήχος γίνεται ρύπανση;» Κύριος ομιλητής θα είναι ο κ. Δημήτρης Σκαρλάτος, Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών σε θέματα ακουστικής - ηχορύπανσης και ηχομόνωσης.

5-12-2010  ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΔΑΣΥΛΛΙΟΥ

     
            Την Κυριακή 5-12-2010 Η ΟΙΚΙΠΑ σε συνεργασία με τους Ποδηλάτες-ισσες Πάτρας , διοργανώνουν καθαρισμό στο Δασύλλιο, τον μοναδικό πνεύμονα πρασίνου που έχει απομείνει στην Πάτρα. Σαν ενεργοί πολίτες τα μέλη των δύο οργανώσεων αποφάσισαν να  αφιερώσουν λίγο από το χρόνο τους  για να προστατεύσουν και να αναδείξουν την ομορφιά του χώρου και την αναγκαιότητα διατήρησής του για τις επόμενες γενιές.
            Καλούν δε όλους τους συμπολίτες μας, στις 10.30 το πρωί της Κυριακής  5-12-2010 στην πλατεία Βλατερού (τέρμα Αράτου), απ’ όπου θα ξεκινήσει ο καθαρισμός  και όποιος θέλει , αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, μπορεί να φέρει και τα απαραίτητα για πικ-νικ στον καθαρό πλέον χώρο του Δασυλλίου μετά τον καθαρισμό!

8-12-2010 ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ
            «ΑΡΚΤΙΚΗ: ο καθρέπτης της κλιματικής αλλαγής» Αυτός είναι ο τίτλος της ταινίας-ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010 στις 19.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΟΙΝΟ-ΤΟΠΙΑΣ (Μαιζώνος 134) με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα για την κλιματική αλλαγή. Την εκδήλωση διοργανώνουν από κοινού η Οικολογική Κίνηση Πάτρας  και η ΚΟΙΝΟΤΟΠΙΑ . Μετά την προβολή της ταινίας θα γίνει συζήτηση για το θέμα της κλιματικής αλλαγής. Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ.

ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ- ΕΚΔΟΣΗ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ

        
            Εν τω μεταξύ συνεχίζεται η συγκέντρωση βιβλίων στα πλαίσια της πρωτοβουλίας της ΟΙΚΙΠΑ για την επαναχρησιμοποίησή τους. Από Τρίτη 16-11-2010 μέχρι και Παρασκευή 17-12-2010 κάθε μέρα, εκτός Δευτέρας και Σαββατοκύριακου, και ώρα  7-9 το απόγευμα, οι συμπολίτες μας μπορούν  να φέρνουν βιβλία που δεν χρειάζονται πλέον, στο στέκι της ΟΙΚΙΠΑ  (Βύρωνος 20Α, στα Ψηλά Αλώνια). Τα βιβλία θα προωθηθούν σε σχολεία, ιδρύματα, συλλόγους και φυλακές της περιοχής, όπως είχε γίνει και πέρυσι.

            Τέλος για τη νέα (δύσκολη)  χρονιά η ΟΙΚΙΠΑ κυκλοφόρησε ένα καλαίσθητο ημερολόγιο (επιτραπέζιο και τοίχου) διακοσμημένο με αγριολούλουδα. Διατίθεται από τα γραφεία της ΟΙΚΙΠΑ (Βυρωνος 20 Α) στη συμβολική τιμή των 3 ευρώ και φυσικά κάθε ευρώ στην ΟΙΚΙΠΑ πιάνει τόπο. Μόνο οι δικαστικές εκκρεμότητες της νέ­ας χρονιάς απαιτούν περισσότερα α­πό 10.000 ευρώ.
            Οι συμπολίτες μας μπορούν να ενημερώνονται για τις δράσεις (αλλά και τις ιδιαίτερα πετυχημένες οικοτουριστικές εξορμήσεις της ΟΙΚΙΠΑ στην Ελληνική ύπαιθρο) από τον ιστότοπο της κίνησης:  http://www.oikipa.gr/.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου