ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
ΣΤΗΡΙΞΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

                                                                   10/11/2010

Οπως τονιστηκε και στην χθεσινη αποφαση της Πανελλαδικης Πολιτικης Επιτροπης της Δημοκρατικης Αριστερας ο μεγάλος νικητής των αυτοδιοικητικών εκλογών ήταν η αποχή. Αποχή που μαρτυρά τη βαθειά κρίση του πολιτικού συστήματος και εκφράζει τη διάρρηξη της σχέσης εμπιστοσύνης των πολιτών με τα κόμματα.  Ωστοσο οι  αντιδράσεις των μεγάλων κομμάτων μενουν στην καταγραφη της αποχης και την προσπερνουν. Αντιθετα εμεις πιστευουμε ότι ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ Η ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.
Ήμασταν η μοναδική πολιτική δύναμη, που επιδιώκαμε, να αναδείξουμε τον αυτοδιοικητικό και πολιτικό χαρακτήρα των εκλογών σε πληρη αντιθεση με  το ετερόκλητο αντιμνημονιακό μέτωπο απο την μια και τα εκβιαστικα διλημματα απο την αλλη.  Και στην Πατρα, στην Αχαια, στην Δυτικη Ελλαδα οντας κομμα με ζωή μόλις 4 μηνών, χωρίς οικονομικά μέσα, χωρίς αφίσες, προκηρύξεις και διαφημίσεις στα ΜΜΕ, δωσαμε μια τεραστια μαχη με αποτελεσμα ενα σημαντικο ποσοστο και την εκπροσωπηση μας στο Περιφερειακο Συμβουλιο. Δεν παραβλεπουμε  τα μεγάλα κενά και τις οργανωτικές αδυναμίες που παρουσιάσαμε στις εκλογές αυτές όμως το αποτελεσμα αποτελει μια σημαντικη ενθάρρυνση στο εγχείρημά μας και ευχαριστουμε θερμα όλους τους πολίτες, άνδρες και γυναίκες που μας εμπιστεύτηκαν. Θα αποδειξουμε ότι η εμπιστοσυνη τους αυτή επιασε τοπο.
Συμφωνα και με την παραπανω αποφαση της Π.Π.Ε η Δημοκρατικη Αριστερα για περιφέρειες και δήμους οπου οι δυνάμεις μας. δεν συμμετέχουν στους συνδυασμούς που διεκδικούν την ψηφο των πολιτων, δεν εχει  πρόθεση να σταθει αδιάφορη. Με δεδομενο ότι οι  πολίτες δεν είναι χειραγωγούμενοι τους καλούμε να προσελθουν στις καλπες και να  κάνουν επιλογή με βαση τα αυτοδιοικητικα κριτηρια που προτειναμε ηδη από τον πρωτο γυρο όπως τα προγράμματα, το πνεύμα συνεργασίας που έχουν επιδείξει ή εγγυώνται ότι θα επιδείξουν, τη φερεγγυότητα των προσώπων, τα ηθικά στοιχεία και χαρακτηριστικά των υποψηφίων, καθώς και τις δεσμεύσεις που θα αναλάβουν για την αξιοπιστία του θεσμού της αυτοδιοίκησης.
Στον χωρο ευθυνης μας, στην Πατρα συγκεντρώνουμε την προσοχή μας στον δυσκολο δεύτερο γύρο στην Πατρα οπου με μεγαλυτερη ενταση και πάθος επιδιωκουμε η πορεια της Κινησης «Τωρα για την Πατρα» με επικεφαλης τον Γιαννη Δημαρα να είναι νικηφόρα.  Έχει έλθει η ώρα επιτέλους η Πατρα μαζι με Αθήνα και Θεσσαλονίκη, να αλλάξουν σελίδα. Εχει ερθει η ωρα για μια τοπική αυτοδιοίκηση χειραφετημένη από την κηδεμονία των κομμάτων σε αντιστοιχια  με την τοπικη κοινωνία και τα προβλήματά της που να αλλαξει την πολη μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου