ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
ΣΤΗΡΙΞΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 15-11-2010 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΠΑΤΡΑ

Το θριαμβευτικο εκλογικό αποτέλεσμα στην Πατρα με την νικη της κινησης "Τωρα για την Πατρα" με επικεφαλης τον Γιαννη Δημαρα καταδεικνυει την επιτακτικη αναγκη της κοινωνιας να απαλλαγει η πολη μας απο τον ασφυκτικο ελεγχο του κομματικου κατεστημενου και να αλλαξει ριζικα κατασταση και πορεια.

Η Δημοκρατικη Αριστερα στηριξε απο την πρωτη στιγμη την Κινηση και τον επικεφαλης της. Η επιλογη μας αυτη μαζι με τις επισης νικηφορες επιλογες των υποψηφιοτητων του Γ. Καμίνη και του Γ. Μπουτάρη στηριχθηκε στην βαθια μας πιστη για Τοπική Αυτοδιοίκηση ακηδεμόνευτη από κόμματα. Τοπική Αυτοδιοίκηση πεδίο της εξουσίας των ίδιων των πολιτών. Βασικα μας κριτηρια η φερεγγυότητα των προγραμμάτων και των προσώπων. Θεωρουμε ότι η πολιτικη μας αυτή επιλογη με κριτηρια όχι την κομματικη επιβεβαιωση αλλα την οικοδομηση ευρυτερων συμμαχιων σε κοινωνικο κατ’ αρχην επιπεδο δικαιωθηκε πανηγυρικα.

Η Δημοκρατικη Αριστερα συγχαιρει την Κινηση "Τωρα για την Πατρα" και προσωπικα τον Γιαννη Δημαρα για την μεγαλη νικη. Με την σοβαροτητα και την ευθυνη που απαιτουνται, ειμαστε σιγουροι οτι η επομενη δυσκολη μαχη της επιλυσης των τεραστιων προβληματων της νεας Πατρας θα ειναι επισης νικηφορα με την συμβολη ολων μας, Η Δημοκρατικη Αριστερα θα ειναι παρουσα στην προσπαθεια αυτη με ολες τις δυναμεις της.
Τα τεράστια ποσοστά αποχής μαρτυρούν την διάρρηξη της σχέσης εμπιστοσύνης των πολιτών προς την ασκούμενη πολιτική. Οφειλουμε ολοι περα απο την αναγνωση του "μηνυματος" να προχωρησουμε σε προτασεις και επεξεργασμενες πολιτικες για την διαμορφωση ενος  νεου πολιτικου συστηματος.  Για να φερουμε τους Πολιτες κοντα στην Πολιτικη και την Πολιτικη κοντα τους Πολιτες οπως χαρακτηριστικα αναφερει η ιδρυτικη Διακηρυξη μας. Ευχαριστουμε τους πολίτες που στήριξαν τις επιλογές μας τοσο τοπικα οσο και Πανελλαδικα  και τους καλουμε να να διαμορφώσουν την Πολιτική στον Δημο, στην Αχαια, την Δυτικη Ελλαδα με τη δική τους αποφασιστική συμμετοχή.
Για την Γραμματεία
Τάκης Παπαθεοδωροπουλος
Συντονιστής Δημοκρατικής Αριστεράς Πάτρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου