ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
ΣΤΗΡΙΞΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2010

Η εγκατάλειψη του προγράμματος «βοήθεια στο σπίτι» δεν πρέπει και δεν θα περάσει.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

            Με  αφορμή τη σημερινή κινητοποίηση του συλλόγου των εργαζομένων  στις δομές «Βοήθεια στο σπίτι» ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς και υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νίκος Τσούκαλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

            Η κυβέρνηση με την πολιτική του μνημονίου αφήνει 100.000 ηλικιωμένους έρμαια  της μοίρας τους αφού οι τόσο επιτυχημένες δομές  «βοήθεια στο σπίτι»  εγκαταλείπονται και κλείνουν στο τέλος του χρόνου.  Το κοινωνικό κράτος του ΠΑΣΟΚ στερεί από τα άλλοτε «περήφανα γηρατειά» το δικαίωμα  για μια  αξιοπρεπή ζωή, χωρίς τις στοιχειώδεις ιατρικές φροντίδες και στέλνει στους καταλόγους του ΟΑΕΔ 4.000 εργαζόμενους  για να συμπληρώσουν το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα μας.

                Δεν υπάρχει άραγε κανένας στην κυβέρνηση , στο κόμμα, στην αυτοδιοίκηση να αρθρώσει ένα λόγο  υποστήριξης , σε ότι πιο επιτυχημένο έχει να επιδείξει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ;  Οι νέοι  Καλλικρατικοί  Δήμοι και  οι Περιφέρειες,  πρέπει να  πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Η διατήρηση των δομών κοινωνικής μέριμνας θα είναι η καλύτερη απάντηση στην πολιτική του μνημονίου και αποτελεί για το συνδυασμό της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,  θέμα υψηλής προτεραιότητας και αναπόσπαστο τμήμα του προγράμματός μας.

                Είναι δεδομένη η στήριξή μου, ως βουλευτής αλλά και ως υποψήφιος Περιφερειάρχης,  στον  αγώνα των εργαζομένων και στην αγωνιώδη κραυγή των ηλικιωμένων.  Η εγκατάλειψη του προγράμματος  «βοήθεια στο σπίτι» δεν πρέπει και δεν θα περάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου