ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
ΣΤΗΡΙΞΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

ΔΙΚΗ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΣΗΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ & ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ-ΤΡΙΩΝ ΠΑΤΡΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εκδικάστηκε τη Τετάρτη 13/10 στην Πάτρα η απόπειρα διαφυγής προς την Ιταλία 18 προσφύγων-θυμάτων πολέμου από το Αφγανιστάν. Η συγκεκριμένη δίκη δεν αποτελεί παρά μια υπόθεση ρουτίνας για τις διωκτικές και δικαστικές αρχές. Ωστόσο, το αξιοπερίεργο σ΄ αυτήν την υπόθεση βρίσκεται στο γεγονός ότι οι 15 από τους 18 συλληφθέντες αν και εμφανώς ανήλικοι (ηλικίας από 13-16 ετών) είχαν όλοι τους υπηρεσιακά σημειώματα από τον Έβρο με ημερομηνία γέννησης 1/1/92!!!
Ο λόγος είναι προφανής. Η παραχάραξη των πραγματικών στοιχείων γέννησης αποτελεί το στοιχείο που τους καθιστά αυτόματα ενήλικες «παράνομους» ενώ θα έπρεπε να είναι προστατευόμενοι ως ανήλικοι. Γιατί, βέβαια, δεν είναι δυνατόν να έχουν γεννηθεί όλοι 1/1/92!!!
Ως Κίνηση Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών/στριών εγκαλούμε την Πολιτεία για τη στάση της και την πολιτική της θέτοντας δύο ερωτήματα.
Δεν θα έπρεπε να διαταχτεί έρευνα για τον τρόπο με τον οποίο εκδίδονται τα υπηρεσιακά σημειώματα καταστρατηγώντας κάθε έννοια δικαιώματος των ανήλικων προσφύγων;
Δεν θα έπρεπε η Πολιτεία να φροντίσει για την προστασία των ανήλικων προσφύγων αντί να τους οδηγεί στην εξαθλίωση; 


ΚΙΝΗΣΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ/ΣΤΡΙΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου