ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
ΣΤΗΡΙΞΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Δημητρης Χριστοδουλακης: Η Πάτρα μας “πληγώνει” κάθε φορά που βρισκόμαστε μακριά της

Καθήκον των Δημοτικών Αρχών είναι να υπηρετούν  τους πολίτες του Δήμου παρέχοντας σ’ αυτούς, στους επισκέπτες και στην επιχειρηματική κοινότητα υψηλού επιπέδου δημοτικές υπηρεσίες που αποβλέπουν στην ευημερία, την ασφάλεια και την οικονομική ανάπτυξη.
Με χρηστή, υπεύθυνη και αξιόπιστη τοπική αυτοδιοίκηση, όλοι οι πολίτες μπορούν να απολαμβάνουν ισότιμα τα κοινωνικά αγαθά (παιδεία, υγεία, πολιτισμό) και να έχουν αξιοπρεπή μεταχείριση και πρόσβαση στις υπηρεσίες του Δήμου.
Μαζί, πολίτες και δημοτικές αρχές μπορούμε να δημιουργήσουμε μια πόλη όπου:
1.       Οι κάτοικοι όλων των δημοτικών διαμερισμάτων και των τοπικών κοινοτήτων  του νέου Δήμου να απολαμβάνουν ισότιμα υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και τα παιδιά, ιδιαίτερα των απομακρυσμένων περιοχών, να έχουν αυξημένες δυνατότητες συμμετοχής στα πολιτιστικά δρώμενα και τις εκπαιδευτικές υποδομές. Με χρήση  της σύγχρονης τεχνολογίας και του διαδικτύου αυτά είναι εφικτά.
2.       Οι απόμαχοι της επαγγελματικής ζωής να απολαμβάνουν υψηλού επιπέδου ποιότητα ζωής, υπηρεσίες υγείας, ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια με την υλοποίηση προγραμμάτων οργανωμένων, περιεκτικών και ευπρόσιτων που να ανταποκρίνονται  στις πραγματικές τους ανάγκες.
3.       Οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου να έχουν κατάλληλη στελέχωση και να υλοποιούν προγράμματα πρόληψης της εγκληματικότητας κάθε είδους.
4.       Ο Δήμος να συνεργαστεί στενά με το Πανεπιστήμιο έτσι ώστε αυτό, πέρα από το εκπαιδευτικό του ρόλο να συμβάλει στην ανάπτυξη της πόλης με την τεχνογνωσία που διαθέτει. 
5.       Οι τεχνικές υποδομές του Δήμου να είναι αξιόπιστες, σταθερές και προσαρμοσμένες στις ανάγκες των πολιτών, ιδιαίτερα των ηλικιωμένων και των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες. Με στοιχειώδη προγραμματισμό αποφεύγει κανείς περιττές δράσεις κατασκευών και συντήρησης που σε πολλές περιπτώσεις δυσκολεύουν τη ζωή των κατοίκων και κάνουν απροσπέλαστη την πόλη.
Μαζί πολίτες και δημοτικές αρχές μπορούμε να κάνουμε το όνειρο πραγματικότητα. Η Πάτρα μπορεί να γίνει μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη και να μη μας “πληγώνει” κάθε φορά που βρισκόμαστε μακριά της!

Βιογραφικό Σημείωμα

Δημήτρης Ν. Χριστοδουλάκης (Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών)

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σάμο. Από  Έλαβε το πτυχίο του μαθηματικού από το Πανεπιστήμιο Αθηνών το 1975 και το διδακτορικό δίπλωμα  στην Πληροφορική από το Πανεπιστήμιο της Βόννης το 1980. Από το 1980 - 1983 εργάστηκε ως ερευνητής στο Εθνικό Ερευνητικό Κέντρο Πληροφορικής της Γερμανίας ( GMD ). Από το 1984 μέχρι σήμερα είναι καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής  του Πανεπιστημίου Πατρών. Από το 1997 - 2001 διετέλεσε πρόεδρος του ιδίου τμήματος. Από το 1990 - 2004 διετέλεσε αναπληρωτής διευθυντής του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών. Ζει μόνιμα στο Ψαθόπυργο.
Συμμετεχει στο ψηφοδέλτιο του ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΑΡΑ, ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο Κεντρικό Διαμέρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου