ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
ΣΤΗΡΙΞΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Ουγγαρία … όπως Κορινθιακός

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
μετά την περιβαλλοντική καταστροφή στην Ουγγαρία

            Η περιβαλλοντική καταστροφή στην Ουγγαρία μας υπενθυμίζει με τον πιο επώδυνο τρόπο ότι η περιβαλλοντική νομοθεσία θέτει στον πυρήνα της προστασίας της τη βιομηχανία και σε δεύτερη μοίρα το περιβάλλον.
Η Δημοκρατική Αριστερά εκφράζει τη βαθιά θλίψη της για την περιβαλλοντική καταστροφή που κόστισε ανθρώπινες ζωές και θα απειλεί για μεγάλο χρονικό διάστημα δώδεκα κράτη της Ευρώπης.
            Το πάθημα αυτό θα πρέπει να μας γίνει μάθημα στην Ελλάδα. Σήμερα περισσότερο από ποτέ καθίσταται πιο επιτακτική η ανάγκη για άμεσο τερματισμό της απόρριψης της ερυθράς ιλύος στη θάλασσα του Κορινθιακού από την εταιρία «Αλουμίνιο της Ελλάδας». Η χημική σύσταση της κόκκινης λάσπης που επί δεκαετίες απορρίπτεται στο ευαίσθητο οικοσύστημα του Κορινθιακού κόλπου, παρουσιάζει σημαντικές ομοιότητες με την αντίστοιχη της Ουγγαρίας.
            Η Δημοκρατική Αριστερά καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον τερματισμό της ρύπανσης από την Εταιρία «Αλουμίνιο της Ελλάδας», την αποκατάσταση της περιβαλλοντικής ζημιάς στον Κορινθιακό και τη διεξαγωγή ερευνών για την αποτίμηση της περιβαλλοντικής κατάστασης της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου