ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
ΣΤΗΡΙΞΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Πεζός, Ποδηλάτης, Μέσα Συλλογικής Μετακίνησης: η απάντηση στην κρίση της πόλης

H ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ καλεί για μαζική συμμετοχή στην ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ στις 22/09/10 στις 6:00 μμ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ
21/09/2010

Η ενίσχυση της συλλογικής μετακίνησης με θετικά μέτρα υποστήριξης των υποδομών, των συνθηκών κίνησής τους, της πυκνότητας των δρομολογίων αποτελούν την ελάχιστη υποστήριξη μιας εναλλακτικής πολιτικής για τις στενάζουσες ελληνικές πόλεις. Η ανάπτυξη δικτύων μέσων σταθερής τροχιάς, ως κορμού για την ανάπτυξη όλου του συστήματος μετακινήσεων, θα αποθαρρύνει την υπερβολική χρήση του ΙΧ, θα μειώσει τις εκπομπές, θα ανακουφίσει το κυκλοφοριακό, θα συμβάλει και στην μείωση της δαπάνης για μετακίνηση σε συνθήκες οικονομικής κρίσης. Ο σιδηρόδρομος και ο προαστιακός μπορούν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις μετακινήσεις και τις μεταφορές και είναι αδιανόητη η απαξίωση και ο περιορισμός τους.

Ο πεζός και ο ποδηλάτης θα πρέπει να διευκολυνθούν και να προστατευτούν. Κανένα τροχοφόρο σε πλατείες, πεζοδρόμους και πεζοδρόμια. Μόνον πεζή περιπολίες για την περιφρούρησή τους.

Η λιγότερη χρήση του ΙΧ θα έρθει μόνον με θετικά μέτρα ενίσχυσης των Μέσων Συλλογικής Μετακίνησης!

H ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ συμμετέχοντας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης (16 έως 22 Σεπτεμβρίου), που αποτελεί μία εκστρατεία ευαισθητοποίησης των πολιτών για τη χρήση των δημόσιων μέσων μεταφοράς, της χρήσης ποδηλάτου και της πεζής κίνησης, καλεί για μαζική συμμετοχή στην ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ στις 22/09/10 στις 6:00 μμ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου